Celebrity

20. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Ivana Gottová před Mistrem randila s Douglasem. Vybral si ji z davu na natáčení

Ivana Gottová dala fanouškům svého muže další krásný dárek

Ivaně Gottové, která slaví 48. narozeniny, se podařilo to, co žádné jiné ženě. Jako jediná dovedla k oltáři nejslavnějšího českého zpěváka Karla Gotta, se kterým má dvě dcery. Jaké bylo její soukromý předtím, než se s ním poznala?

Ivana se narodila v Opavě, kde vyrůstala, dětství však neměla idylické. Měla o dva roky staršího bratra Přemysla, který zemřel v pouhých sedmi letech, když ho cestou ze školy srazilo auto. Když jí byly čtyři roky, rodiče se rozvedli. Matka si krátce nato našla novou známost a s partnerem si pořídila miminko. Narodil se jim syn Pavel, který se stal Ivaniným nevlastním sourozencem. V Opavě, kde stále žije, pracuje jako ortoped a ve svém oboru platí za velkou kapacitu.

Douglas na ni chtěl udělat dojem sprostým českým slovíčkem

Také Ivana měla nakročeno pracovat ve zdravotnictví. Vystudovala střední zdravotnickou školu, brzy ale zjistila, že toto povolání není pro ni. Odcestovala do USA, kde tři roky pracovala jako au pair. Tato zkušenost byla k nezaplacení. Nejenže se osamostatnila a postavila na vlastní nohy, ale také se zdokonalila v anglickém jazyce, což se jí po návratu do Česka velmi hodilo. Uplatnění totiž našla jako osobní asistentka světových herců, kteří do tuzemska jezdili natáčet filmy.

Přečtěte si: Karla Chadimová patřila k nejkrásnějším herečkám. S Třískou prorazili v Hollywoodu

Během pobytu v San Francisku se seznámila s hercem Michaelem Douglasem. K osudovému setkání s filmovou legendou došlo, když se šla podívat na natáčení filmu Hra. „On si mě na první pohled vybral z davu. Když se dozvěděl, že jsem Češka, zkusil na mě udělat dojem svojí češtinou a řekl mi jedno neslušné slovo na H, které ho naučil Miloš Forman. Potom už se ale choval jenom slušně, pozval mě na večeři a ta se protáhla na dva krásné roky – až do mého odjezdu ze Spojených států,“ vzpomínala Ivana před lety v rozhovoru pro web iDNES.cz.

S dcerami se stěhuje do nového domu za téměř 70 milionů

Přestože od smrti Karla Gotta letos v říjnu uplyne už pět let, Ivana je stále sama a do svého života si zatím nikoho nepustila. Bolest v srdci po zesnulém manželovi je stále veliká. Veškerý svůj čas věnuje dospívajícím dcerám, Charlotte Elle a Nelly Sofii, které po otci zdědily umělecký talent.

Čtěte také: Charlotte Gottová zdědila talent po otci. Ze všech dcer je mu i nejvíc podobná

Jedno zásadní životní rozhodnutí ale učinila. Ze slavné vily na Bertramce, kde společně žili, se s dcerami Charlottou Ellou a Nelly Sofií odstěhovala do luxusního domu za téměř 70 milionů, který si nechala postavit na pražském Smíchově. Z vily na Bertramce, kde Gott žil od roku 1974, udělá na jeho počest muzeum. V plánu má vystavit tam všech 42 zpěvákových slavíků, zlaté, platinové a diamantové desky, které ve své kariéře získal, a jiné cenné trofeje. K vidění budou také Gottovy nejmilejší starožitné kousky. Na stěnách si bude možné prohlédnout obrazy, jež maloval, a z terasy se lze pokochat výhledem na Hradčany. Veřejnosti by se unikátní muzeum mělo otevřít ve druhé polovině letošního roku.

Dům plný vzpomínek

Přátelé Karla Gotta Ivanu za tento počin chválí. „S Ivanou jsem se o tom bavil. Když budu mluvit za sebe, tak udělala jednoznačně správné rozhodnutí, což jsem jí také řekl,“ uvedl Michal David pro web Prima Ženy. „Myslím, že muzeum ve vile na Bertramce je skvělý nápad a fanoušci to velmi ocení,“ dodal hitmaker.

Mohlo by vás zajímat: Jak bydlí Michal David? Vlastní dům s pánským klubem i vilu na Kanárech

V podobném duchu hovořil i hudební skladatel Zdeněk Barták, který pro Karla Gotta napsal řadu hitů a velmi často ho ve vile na Bertramce navštěvoval. „Karel byl vždycky skvělý hostitel, moc rád na ty časy vzpomínám. Rozhodnutí Ivany chápu. Myslím, že to vyřešila nejlépe, jak mohla. Ten dům je plný vzpomínek, Karla by jí připomínal na každém rohu. Musí se od toho oprostit a jít dál. Udělat z vily muzeum považuji za výbornou myšlenku. Pro fanoušky to bude skvělá příležitost vidět, jak Mistr žil, navíc se spoustou cenností s jeho kariérou spojených,“ prohlásil Zdeněk Barták pro web Prima Ženy.

„Ta vila má svá léta, takže jako kulturní památka bude mít o to větší kouzlo. Ono něco jiného bylo, když v ní Karel žil sám. Když se pak oženil a narodily se jim s Ivanou dvě krásné dcery, už ten prostor nestačil a museli přestavovat. Takže to, co Ivana učinila, má naprosto své opodstatnění a svoji logiku,“ poznamenal hudební skladatel.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.