Celebrity

10. ledna 2024 06:00

David Laštovka

Martina Formanová se s Gottem pokoušela o miminko. S režisérovými syny nevycházela

Show Jana Krause (20) - Martina Formanová

Spisovatelka, scenáristka Martina Formanová, vdova po oscarovém režisérovi Miloši Formanovi, s kterým má dvojčata, 9. ledna oslavila 58. narozeniny. Jak se spolu dali dohromady a proč se zpočátku příliš nemusela s jeho syny z předchozího manželství? Mezi její lásky patřil i zpěvák Karel Gott.

Martina Formanová měla pro starší muže odjakživa slabost. Její první velkou láskou byl o sedmadvacet let starší zpěvák Karel Gott. Poznali se na jednom večírku. V té době jí bylo osmnáct a studovala v Brně gymnázium. Zpěvák jí na rozdíl od jejich vrstevníků přišel zajímavý a přitažlivý. Zaujal ji svým elegantním oblečením a vůní kořeněných parfémů.

Rozešli se, pak se dali znovu dohromady

Jakmile odmaturovala, Gottovi oznámila, že si v Praze pronajala byt a začnou v něm společně bydlet. O tom ale Karel nechtěl ani slyšet. Bál se ztráty svobody a ze vztahu raději vycouval. Po několika letech se znovu dali dohromady a bylo to vážné. Dokonce se spolu pokoušeli o miminko. „Já jsem nemohla otěhotnět. My jsme měli období, že jsme se o to pokoušeli. Tehdy, kdyby se to stalo... Čert ví, jak by se ten život dál odvíjel. Měla jsem obrovský strach, že ty děti nikdy mít nebudu,“ svěřila se Formanová v rozhovoru pro pořad Face to Face.

Čtěte také: Držitelka Českého lva Antonie Formanová: Ze šatnářky hereckou hvězdou

S Karlem Gottem se stihla rozloučit

Stýkali se zhruba deset let. „Ale bylo to období, že mezitím jsme měli jiné vztahy. Já jsem chtěla nějakého stálého partnera, on to měl hodně rozlítané,“ přiblížila Martina.

Rozešli se v dobrém a zůstali spolu v přátelském kontaktu. Naposledy se spolu viděli tři měsíce před Gottovou smrtí. „Byla jsem u nich na Bertramce s mojí sestrou, kterou Karel znal z osmdesátých let, na večeři. Přišel mi hodně smířený s tím, že odejde,“ zavzpomínala zlomeným hlasem Formanová.

Na jeho syny z předchozího manželství žárlila

Její osudový muž, režisér Miloš Forman, byl starší o čtyřiatřicet let. Seznámila se s ním díky své diplomové práci na FAMU. „O prázdninách jsem odjela do Ameriky, abych se zdokonalila v angličtině a říkala jsem si, že když jsem tam, bylo by dobré mít citaci přímo Miloše Formana. Tak jsem mu napsala lístek, on se se mnou sešel a takhle to dopadlo,“ prozradila s úsměvem Formanová v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

V roce 1998 se jim narodila dvojčata Andrew a James a o rok později se vzali. Forman měl z předchozího manželství s herečkou, zpěvačkou a výtvarnicí Věrou Křesadlovou také dvojčata, Petra a Matěje. Jak přiznala, zpočátku s nimi vztah neměla zrovna nejlepší. „Jsem asi o rok nebo o dva mladší než jeho synové. Ze začátku to nebylo zase tak dobrý. Ruku na srdce. Já jsem na ně taky žárlila, protože Miloš pořád: Zavolej jim, napiš jim, jestli nechtějí přiletět. A já si říkala, že dělají drahoty, že můžou být rádi, že mají takového tátu. Nevím, prostě jsem byla trošku blbá,“ uvedla Martina s tím, že Forman ji a své syny tlačil dohromady tak trochu násilím.

„Místy tam byl trochu odpor na obou stranách, ale musím říct, že to byl od něj skvělej tah. Pak jsme se hodně sblížili, naše děcka se skamarádila. I s jeho bývalou ženou Věrou Křesadlovou máme hezký vztah. Rodinu sjednotil, díkybohu za to,“ prohlásila Martina Formanová.

Syn Miloše Formana, Matěj, je známý výtvarník a divadelník:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.