Celebrity

13. června 2024 14:06

redakce Prima Ženy

Poslední loučení s Janem Schmidem: Sbohem mu přišli dát Martin Dejdar či Marek Eben

Ve velké obřadní síni pražského krematoria ve Strašnicích proběhlo poslední rozloučení s hercem Janem Schmidem (†87). Podívejte se v galerii, kdo přišel dát zakladateli Studia Ypsilon poslední sbohem.

V pondělí 3. června tento svět navždy opustil divadelník a zakladatel Studia Ypsilon Jan Schmid. Pro agenturu ČTK smutnou zprávu za Studio Ypsilon potvrdila Kateřina Kovandová. „S bolestí v srdci oznamujeme všem příbuzným a známým, že nás navždy opustil náš milovaný manžel, tatínek, dědeček, pradědeček, bratr a strýc, pan profesor Jan Schmid. Zemřel v pondělí dne 3. června 2024 ve věku nedožitých 88 let,“ informovala jeho rodina.

Poslední sbohem Janu Schmidovi přišli dát například divadelní a filmový herec, hudebník, písničkář Jan Jiráň, herci Martin Dejdar a Jiří Lábus, moderátor Jan Vala či herečky Lilian Malkina a Světlana Nálepková. Po dlouhé době se na veřejnosti objevil také komik a herec Luděk Sobota v doprovodu manželky Adriany, který už jinak svůj domov téměř neopouští.

„Vzpomínám na něho jako na naprosto geniálního divadelníka, který z Ypsilonky, alespoň v osmdesátých letech, udělal naprosto světové divadlo. Dodnes se neustále přesvědčuji o tom, jak Ypsilonka byla výjimečná. A také jako na člověka, který dal dohromady neuvěřitelnou partu lidí a i v těch nejtěžších komunistických dobách dokázal divadlo, které bylo jednou nohou v hrobě, zachránit a ochránit,“ prozradil herec Petr Vacek pro CNN Prima NEWS.

„Těch vzpomínek je strašně moc. U Honzy Schmida bylo úžasné to, že uměl úžasným způsobem reagovat na všechny možné situace, které ani on sám nemohl čekat. Mně se navždy do paměti vryla jedna jeho věta, když jsem se jako mladý elév vzpouzel jeho režijním připomínkám a furt jsem chtěl něco vědět, a on mi na to řekl: ‚Zklidni se, příliš informací škodí.‘ Na to nezapomenu do smrti,“ řekl pro Blesk Martin Dejdar.

Podívejte se také, co Martin Dejdar prozradil v 7 pádech Honzy Dědka:

Sdílejte článek
Štítky pohřeb herec Martin Dejdar Jiří Lábus Luděk Sobota Studio Ypsilon Jan Jiráň Jan Schmid Světlana Nálepková Jan Vala Lilian Malkina

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 6. 2024

Berani, možná budete muset dnes přitvrdit. Neodepisujte někoho automaticky kvůli činu, který považujete za urážlivý. Dovolte ostatním mít svůj názor a respektujte jejich právo jej otevřeně vyjádřit. Zachovejte si otevřenou mysl a nesuďte. Zachovejte si diplomatický přístup a nechte si své kritické myšlenky pro sebe. Nemyslete si o druhých méně, abyste se sami cítili lépe.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.