Celebrity

4. listopadu 2023 12:52

Šarlota Chmelařová

Pohřeb Matthewa Perryho byl plný slz i smíchu. Rozloučit se přišli všichni Přátelé

Je to přesně týden, co celý svět obletěla šokující zpráva o úmrtí oblíbeného amerického herce Matthew Perryho. Ve věku teprve čtyřiapadesáti let byl nalezen mrtvý ve své vířivce v domě v Los Angeles. Nyní se konal jeho pohřeb, kam dorazila nejbližší rodina i přátelé.

Rodina Matthew Perryho (†54) uspořádala soukromý obřad, kam byli pozváni ti nejbližší z hercova okolí. Rozloučit se s ním přišla pouze rodina a přátelé. Samozřejmě nechyběli ani herečtí kolegové ze slavného seriálu Přátelé. Podle webu Sky News dorazila Jennifer Aniston (54), Lisa Kudrow (60), Courteney Cox (59), David Schwimmer (57) i Matt LeBlanc (56).

Mohlo by vás zajímat: Bývalé lásky oplakávají Matthewa Perryho. Vzpomínají na smích, polibky i bolest

Smuteční ceremonie se uskutečnila na hřbitově Forest Lawn v Hollywood Hills. Místo se nachází necelé dva kilometry od místa, kde se natáčel slavný sitcom Přátelé. Perryho nezapomenutelná role vtipálka Chandlera Binga si získala srdce diváků po celém světe. Natáčení oblíbeného seriálu všechny herce natolik spojilo, že se z nich stali opravdoví přátelé i ve skutečnosti. „Všichni jsme ztrátou Matthewa naprosto zdrceni. Byli jsme víc než jen hereckými kolegy. Byli jsme rodina,“ citoval prohlášení seriálových Přátel web Sky News. Celé znění se dočtete zde.

Obřadu se zúčastnilo 20 lidí

Na pohřeb dorazili všichni v černé barvě a na očích měla většina z nich sluneční brýle. Rozloučení se pochopitelně neobešlo bez množství slz, ale došlo také na smích. „Nebylo tam jediné suché oko, bylo hodně slz, ale i smíchu. Mluvili jenom blízcí přátelé a rodina,“ popsal svědek deníku Daily Mail.

Čtěte také: Matthew Perry před smrtí obědval s neznámou ženou. Ta nyní odhalila svou totožnost

Na místě nechyběla ani hercova matka Suzanne, nevlastní otec Keith Morrison a otec John Bennett Perry. Ve Forrest Lawn je pochovaná řada slavných osobností jako například Humphrey Bogart, Nat King Cole, Clark Gable, Michael Jackson and Elizabeth Taylor.

Matthew Perry dlouhodobě bojoval se závislostí na alkoholu a lécích. Několikrát podstoupil odvykací léčbu a svůj život zasvětil pomoci lidem, kteří se potýkají s podobným problémem. Na jeho počest byla zřízena Nadace Matthew Perryho. „Už zemřu, nechci, aby byla první zmiňovaná věc Přátelé. Chci, aby se jako první mluvilo o tom, že jsem pomáhal druhým,“ cituje hercův výrok.

Smutná zpráva pro Hollywood. Zemřel Matthew Perry známý především ze seriálu Přátelé:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.