Pohublý Mirek Topolánek připomínal na Schwarzenbergově pohřbu vlastní stín

Přípravy na pohřeb Karla Schwarzenberga

Česká republika má za sebou jeden z největších pohřbů moderní historie. S Karlem Schwarzenbergem se do katedrály svatého Víta na Pražském hradě přišla rozloučit nejen rodina, ale také lidé, kteří patří mezi nejvlivnější v Česku i v Evropě. Mezi smutečními hosty se objevil také Mirek Topolánek. Muž, který býval v minulosti plný energie i arogance, překvapil fotografy svým vzhledem.

Umělci, vědci, zástupci šlechtických rodů, podnikatelé, sportovci, politici... Na Pražském Hradě se sešlo obrovské množství lidí, kteří ve svých oborech dosáhli mezinárodních úspěchů. Poslední rozloučení s politikem Karlem Schwarzenbergem bylo plné emocí, slz ale ozýval se také jemný smích.

O emoce se postaral také bývalý premiér Mirek Topolánek. Muž, který na sebe v minulosti upozornil třeba nahotou během italské dovolené nebo kamarádstvím s Markem Dalíkem, na Hradě nevypadal moc dobře. Mirek Topolánek působil jako svůj vlastní stín. I tak ale našel sílu a došel se rozloučit s mužem, který v Česku udával polistopadový vývoj.

Poslední rozloučení s Karlem Schwarzenbergem sledujte minutu po minutě ZDE!

Na Hrad přišli také herci Tomáš Hanák a Bolek Polívka či herečky Eva Holubová a Aňa Geislerová. Dorazila také předsedkyně Sněmovny a TOP 09 Markéta Pekarová Adamová nebo členové hnutí ANO Alena Schillerová a Karel Havlíček. Nechyběl chirurg Jan Pirk, režisér Jan Hřebejk, překvapením byla účast Bernarda Posselta.

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek neskrýval dojetí a smutek. „Odešel blízký člověk, který pro mě byl v mém životě velmi důležitý. Hlavně jsem měl Karla strašně rád,“ přiznal Kalousek v rozhovoru pro CNN Prima NEWS. „Jeho činy stály na tom, že měl rád lidi. Byl nesmírně laskavý a empatický člověk. Ti, kteří nebyli dopředu předpojatí poznali, že je má rád a opláceli mu to. A to nejen v Česku. Třeba jsem s ním chodil po Vídni a vždy jsem byl strašně mile zaskočen, že se k němu hlásí,“ vzpomínal Kalousek.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.