Životní styl

23. července 2022 13:05

Karolína Oehmová

Policistka Danuše Doudová radí: Jak se vyvarovat násilníka na seznamce?

Danuše Doudová radí, jak na rande ze seznamky

Dnešní hektická doba nahrává seznamování přes internet. Jenže ne vždy je dotyčný na druhé straně tím, za koho se vydává. Policistka Danuše Doudová radí, jak se takových případů vyvarovat.

Známe to dnes téměř všichni. Chodíme do práce, domů, nakoupit, na úřad, a pokud máme trochu volného času, jsme rádi doma. Otevřít počítač a najít si partnera na internetové seznamce je tak pro spoustu žen pohodlnou možností. Jenže tento způsob navazování kontaktů přináší i svá úskalí.

„Když se chce žena s někým seznámit, na chvíli doma otevře počítač a začne hledat partnera. Dřív se ženy třeba procházely a daly se s někým do řeči. Na internetu je to ale velice složité, protože papír snese všechno. Tam člověk napíše o sobě i to, co není pravda, a ženy tomu věří,“ řekla redakci Prima Ženy policistka Danuše Doudová, kterou můžete pravidelně vídat v pořadu Policie v akci.

Dejte na doporučení, radí Doudová

Na co by si tedy ženy měly dát na seznamkách pozor? „Nejlepší je dát na doporučení. Pokud už někdo na seznamce byl a ví, která je zaměřená pouze sexuálně, nikdy v životě by tam neměl chodit,“ varovala Doudová a nabádala k opatrnosti.

„Když už žena někomu na seznamce odepíše, měla by být velice opatrná. Říct třeba kamarádce, kam a s kým jde na kávu, aby o ní věděla a mohla se tam přijít ‚náhodně‘ podívat. Dvoje oči totiž vidí víc než jedny. V každém případě by o sobě měla dávat vědět a nechodit s cizím člověkem někam na samotu,“ poradila zkušená policistka.

5 rad, jak se vyvarovat násilníka na seznamce

1. Dejte na doporučení a nechoďte na nedůvěryhodné seznamky.

2. Buďte velice opatrné a prověřujte muže na druhé straně.

3. Vše sdílejte s kamarádkou.

4. Nechoďte s mužem na odlehlá místa.

5. Řekněte kamarádce, kam jdete, a nechte ji nenápadně přijít.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.