Pravda o natáčení seriálu v Chorvatsku. Herce nečekala žádná idylka, ale stres a zima

Karanténa spasí uprchlíky – Lež na pláži (2)

Radek Melša, Daniel Kadlec a Filip Červenka jsou hrdinové nového seriálu, který se natáčel v Chorvatsku. Určitě vás napadne: práce snů na takovém místě. Nevěřte ale kamerám. Ve skutečnosti to na pláži vypadalo jinak. Takhle si natáčení pamatují samotní herci.

V příběhu nového seriálu Melša, Kadlec a Červenka, coby majitelé úspěšného IT start-upu Hynek, Gabriel a Štěpán, ohrozí zájmy nebezpečného mafiána a musí prchnout z Prahy. Na útěku najdou azyl v hotelu, kde se pod falešnými identitami vydávají za barmany – v hlavní turistické sezóně bary praskají ve švech, slunce pálí, moře láká k osvěžení. Skutečnost ovšem měla k dovolenkové idylce daleko.

„Dostal jsem nabídku, jestli mám čas na natáčení v Chorvatsku. Toho jsem moc neměl, ale domluvili jsme se v divadle a vyšlo to. Musel jsem absolvovat osmnáct letů kvůli představením v Praze. Létal jsem tam a zpátky, byl to docela zážitek i stres, jestli to vše stihnu,“ přibližuje pracovní realitu herec Radek Melša, kterého diváci Primy znají už ze seriálu 1. mise. A to je jen začátek.

Hromady textů, stres a zima

Natáčení seriálu Lež na pláži, který můžete sledovat v pondělí ve 20:15 na Primě nebo s předstihem na prima+, probíhalo mimo sezonu. „Restaurace pro turisty byly zavřené, takže jsme se propojovali s místními. Chodili jsme do jejich klubů, které navštěvovali už jenom oni. S ostrovem jsme se stmelovali. Bydlelo se v hotelu, kde se následně i točilo, člověk byl často zavřen na jednom místě," pokračuje Melša, ale rozhodně si nestěžuje. „Když jste ale na balkoně, učíte se texty, koukáte na moře a necháváte se ovívat tím slaným vánkem, tak vám opravdu vůbec nic nevadí," dodává.

Daniel Kadlec natáčení označuje za krásnou cestu do neznáma. „Odjel jsem na dva měsíce s batůžkem na zádech. Bylo toho docela dost. Během natáčení jsem řešil školu, protože jsem na filmové režii v Písku, takže jsem v průběhu pobytu točil dokument. První týden to byla velká svoboda, dovolená, euforie z krásné práce v krásném prostředí. A pak to přišlo. Hromady textu, každý den jste na place od rána do večera. Znáte kolikrát jen cestu do vedlejšího hotelu, je to náročné, ale pořád to bylo ve skvělé atmosféře,“ přibližuje práci v Chorvatsku Kadlec, seriálová hlava celé party Gabriel, inteligentní a s podnikatelským duchem.

Už na studiích informatiky založil firmu, do které přizval své spolužáky a kamarády. Je to král večírků, který si o sobě taky hodně myslí, což se ukáže hned jak kluci narazí v chorvatském hotelu na tři kamarádky. Jarmilu, Adélu a Hanku v podání Rozálie Prachařové, Josefíny Prachařové a Sofie Höppnerové.

Čtěte také. Dcera Ivany Jirešové je po léčbě na psychiatrii. Píšu drama inspirované mým životem, říká

Nová zkušenost těšila i druhého z mladých herců, Filipa Červenku. Tedy až na počasí, jak si povzdechl. „Jediné, co tam asi bylo minusové, bylo občas počasí. Netočili jsme přímo přes léto, takže jsme asi třikrát měli problém s deštěm. Když tam pršelo, byla potopa,“ zavzpomínal na jinak pěkné chvíle natáčení Filip Červenka, který v pohodovém rodinném seriálu hraje flegmatika Štěpána, jenž se netrápí problémy, které nejsou aktuální a nemusí je okamžitě řešit. Červenkův Štěpán neplánuje a žije pouze dnešním dnem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.