Při zábavném vrhání nožů dojde k nehodě. Tomáš slízne od soupeře kritiku

Prostřeno! S27 (118) – Vrhání

Speciál soutěže amatérských kuchařů se ve středu přesune do food trucku U Lukáše, který hostitel Tomáš provozuje spolu se svým bratrem. Odvážně se pustí do japonské a korejské kuchyně, která bude v porovnání s menu soupeřů působit téměř dietně. A zábava bude poměrně nebezpečná.

Ve středu své soupeře pohostí v kuchařské soutěži IT konzultant Tomáš. Ten při vaření ve svém food trucku o víkendech odpočívá. Na studiích v Bostonu se seznámil s Japonci a Korejcem, kteří ho naučili připravovat jejich kuchyni. Nikdo ze soutěžících nic podobného ve stánku u lesa nečeká. Při čtení menu budou mít někteří problém s výslovností a často nebudou tušit, co vlastně dostanou na talíř. Podávat se budou gyoza knedlíčky, domácí udon nudle, salát Daikon Yasai, matcha zmrzlina a netradičním zakončením hostiny bude miso polévka.

Tomáš si na vaření oblékne kimono s nápisem „mistr nudlí“ v japonštině. Knedlíčky mu půjdou pěkně od ruky. Taky jich už za život udělal tisíce. Eva se bude nejvíc těšit na zmrzlinu, která bude domácí. Jíst se bude opět venku u stolu, který bude kvůli větrnému počasí bez prostírání. Tomáš také pro ostatní připraví vyhřívaný stan, v němž se mohou v případě potřeby ohřát. Jak vpodvečer uvidíte, začínat se bude zábavou. Tomášův pomocník seznámí soutěžící s japonským mečem a naučí je vrhat nože na cíl, což se nebezpečně zvrtne.

Podívejte se, jak David zkritizuje salát s řasami:

David zkritizuje velikost porcí a špatné dochucení

Ne každému zábava sedne. Ač kuchaři přicházejí s noži do kontaktu běžně, je pro ně problém trefit se do terče. „Asi ze mě japonský bojovník nebude, ale jsem ráda za možnost si to zkusit,“ chválí zábavu v Prostřeno! Eva. Radek ale bude mít z házení nožem nepříjemný pocit. V přítomnosti zbraní cítí respekt. Vypráví historku, jak se mu na vojně se mu zasekl samopal a on od té doby nebere zbraně do ruky. Nervozita způsobí, že se nakonec sám málem zmrzačí. „Mně ten malej nožík zůstal, ten háček, na ruce, a tím pádem se zasekl těsně před mojí botou,“ popíše Radek. Vážnému zranění se vyhne jen těsně.

Jak si můžete na prima+ připomenout, předchozí večery se soutěžící přejídali obrovskými porcemi hamburgerů. Ve srovnání s tím jsou mističky s asijskými dobrotami pouhými chuťovkami. Největší jedlík David s tím bude mít problém. Dokonce se pustí do kritiky salátu, který mu kvůli řasám bude připadat bez chuti. Že by poté, co má odvařeno, začal taktizovat? Tomáš dobře zpracuje úkol týdne a kuřecí maso dochutí korejskou chilli pastou. Za zmrzlinu a závěrečnou polévka na zahřátí sklidí hostitel pochvalu. Nejvíc nadšený bude Radek. Ocení soutěžící Tomášovo jídlo spravedlivě, nebo budou takticky šetřit body?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.