Prima natáčí nový krimi seriál Parťák. V režii Karla Janáka ožije umělá inteligence

Nový seriál parťák

Slavnostní první klapkou zahájila skupina Prima natáčení nového osmidílného seriálu Parťák, jehož hlavním hrdinou je prototyp umělé inteligence alias detektiv Emil, kterého ztvární Lukáš Příkazký. S detektivní komedií se tak na Primu vrací část sehrané tvůrčí party pod vedením režiséra a scenáristy Karla Janáka.

Karel Janák už pro Primu režíroval úspěšný seriál Agrometal. Z venkovské zábavy se tentokrát přesouvá na oddělení kriminálky, kde zkusí potírat zločin s pomocí umělé inteligence. Seriál s pracovním názvem Parťák se tak stane prvním českým komediálním krimi seriálem s tematikou AI.

Tvůrci, herci, premiéra

  • Scénář a režie: Karel Janák
  • Počet dílů: 8
  • Obsazení: Jan Dolanský, Tereza Ramba, Lukáš Příkazký, Vojtěch Kotek, Romana Goščíková, Miroslav Táborský, Pavlína Mourková a další
  • Produkce: CinePod Production
  • Žánr: komediální, detektivní, krimi
  • Premiéra: TV Prima, podzim 2024

Děj seriálu Parťák

A o čem nová komediální detektivka bude? Jan Dolanský coby detektiv a hlavní hrdina seriálu Václav dostane za parťáka prototyp androida s umělou inteligencí. Ovšem tak trochu načerno.

Robot Emil (Lukáš Příkazký) mu má pomáhat při vyšetřování kriminálních případů. Jak se ale ukáže, není bezporuchový. K technickým kiksům modelu U514 x845 navíc dochází v ty nejméně vhodné situace, což slibuje řadu vtipných momentů. Václav si se svým novým parťákem nebude moc vědět rady. Naštěstí se v týmu objeví doktorka Andy (Tereza Ramba), jež se bude o stav a vývoj Emila starat. Jiskření mezi Václavem a Andy je patrné již při prvním setkání. Na to, jak to mezi nimi dopadne, si ale diváci musí počkat.

Čtěte také: Umělá inteligence ničí překlady videoher od nadšenců. Je rychlá, má však jednu zásadní chybu


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.