Prima SHOW uvede nové řady slavné americké reality show Svatba na první pohled

Dubnové premiéry online na prima+

Nikdy předtím se nepotkali. Ale brzy se budou brát! Svatba na první pohled je nečekaná, zábavná reality show a zároveň napínavý sociální experiment, jehož 14. - 16. řadu můžete sledovat od 21. května každý den ve 21:35 na Prima SHOW.

V úspěšném projektu Svatba na první pohled několik odvážných mužů a stejný počet stejně statečných žen předem souhlasí, že se vezmou. A to i přesto, že se nikdy předtím nepotkali! Zábavná reality show je plná nečekaných překvapení, ale přitom se dá zároveň brát jako pozoruhodný experiment.

Starší série reality show Svatba na první pohled si přehrajte online na prima+

Účastníkům zručně asistují vztahoví experti, kteří mají odpověď na takřka každý problém, počínaje tím, že se manželé vůbec neznají. Ale bude každá jejich rada opravdu dobrá a drahá? Sotva uplyne první epizoda, páry už stojí před oltářem. Udrží nervy na uzdě a řeknou si ano? Pak už to jde rychle: líbánky, společné bydlení a… co když zjistí, že jejich obyčejné každodenní životy, radosti, slasti a strasti nejdou dohromady? A co až se budou snažit skloubit zbrusu nového manžela nebo manželku s vlastním starým dobrým společenským životem?

Více k tématu sociální experiment: Člověk pod tlakem? Stanfordský experiment ukázal, kde je zlo v nás

Zůstat spolu, nebo raději rozvod?!

Je nevyhnutelné, že se postupně objevují problémy: s důvěrou, intimitou nebo se sexem. Jenže vůbec nejtěžší rozhodnutí nakonec přichází až po svatbě. Zůstanou spolu, nebo z toho bude rozvod? Sledujte Svatbu na první pohled každý den ve 21:35 na Prima SHOW a zjistěte, jestli se dá z odborného hlediska vyzrát na něco tak zapeklitého a nevyzpytatelného, jako je láska.

Zajímavosti o reality show Svatba na první pohled

  1. Svatba na první pohled USA je úspěšná americká reality show, která se poprvé objevila na televizních obrazovkách v červenci 2014. Od té doby vzniklo už 17 sérií a celkem 209 epizod.
  2. Osmnáctá a devatenáctá série se připravují.
  3. Během šestnácti epizod Svatby na první pohled USA se dalo dohromady 64 párů. Z toho 37 párů (58 %) se na konci natáčení shodlo, že zůstanou sezdaní. Dvě třetiny z nich se od té doby rozvedly, zažádaly o rozvod nebo oznámily, že se budou rozvádět. V srpnu 2023 zůstalo stále sezdaných 11 párů. Z toho vyplývá, že momentální celková úspěšnost pořadu (a jeho expertů) je 17 %.
  4. Svatba na první pohled USA vznikla podle původního dánského televizního formátu. Dánská reality show se jmenuje Gift Ved Første Blik, což v překladu znamená… Svatba na první pohled.
  5. Ve čtrnácté sérii Svatby na první pohled USA se objevují páry z Bostonu.
  6. V patnácté sérii se objevují páry ze San Diega.
  7. V šestnácté sérii se objevují páry z Nashvillu.
  8. Mezi experty, kteří se snaží pomáhat párům sezdaným naslepo, je klinický psycholog, sexuolog, sociolog, kaplan nebo různí odborníci na vztahy a vzájemnou komunikaci.
  9. Díky úspěchu reality show Svatba na první pohled vzniklo osm spin-offů – spřízněných pořadů, které se zaměřují na první rok společného života párů, druhou šanci, šťastné páry nebo naopak jednotlivce, kteří se k nikomu nehodili: Married at First Sight: The First Year, Married Life, Married at First Sight: Second Chances, Jamie and Doug Plus One, Married at First Sight: Honeymoon Island, Married at First Sight: Happily Ever After, Married at First Sight: Couple’s Cam nebo Married at First Sight: Unmatchables.
  10. Dánský televizní formát Svatby na první pohled se stal předlohou také pro mnoho místních verzí vysílaných ve více než desítce územích po celém světě, včetně České republiky, Slovenska, Belgie, Bulharska, Velké Británie, Austrálie, Itálie, Německa, Finska, Francie, Polska, Portugalska, Nového Zélandu, Izraele, Švédska, Nizozemí, Srbska, Chorvatska, Brazílie, Španělska, Švédska, Maďarska nebo Rumunska.