Případ vychytralého falešného pronajímatele bytu musí řešit policie. Co s nájemníky?

Policie v akci VI (6) - Noční běžec?

Delta 105 povolána k ohlašovateli, panu Demeterovi do Strašnic. Prý se k nim do bytu dobývá cizí osoba. Hlídka potvrzuje, že na místo okamžitě vyráží. Na místě je žena s kufrem a tvrdí, že hlídku nevolala. Mužům zákona hlásí, že v jejím bytě bydlí cizí muž se ženou. Jak si jednotka poradí s přestupky i trestnými činy? Podívejte se na exkluzivní ukázku.

Hlídka zjišťuje, že je volal obyvatel bytu, pan Demeter. Tvrdí, že má byt v pronájmu. Rozčílená žena ale tvrdí, že ten byt je v jejím vlastnictví, a vůbec nechápe, co rodina na místě dělá. Navíc byl vyměněn zámek. Policie zjišťuje, kdo domluvil Demeterovým pronájem. Žena, tvrdící, že je majitelka, je v šoku z toho, že v bytě chybí nábytek a další vybavení.

Příslušníci Policie v akci, jejíž zásahy můžete sledovat každý všední den odpoledne na Primě, kontrolují nájemní smlouvu, která se zdá být naprosto v pořádku, vypadá to tedy, že došlo k podvodu. Je prověřeno na katastru nemovitostí, kdo je majitelem bytu. Pronajímatelem byl pan Laca. A Demeterovi tvrdí, že se k pronájmu bytu dostali bez kauce. Nájem posílali na účet…

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Majitelem bytu je podle všeho skutečně žena, která tvrdí, že byt je její. Takže je třeba rodině vysvětlit, že je na místě se odstěhovat, protože pronájem byl podvodný. Bez vědomí majitele došlo k pronájmu, a to je třeba napravit.

Rodina popisuje, jak falešný pronajímatel vypadá a prý se velmi často v okolí pohybuje. Je třeba dvojici s dítětem z bytu vystěhovat, ale především najít řešení.

Policisté zjistí, že auto muže, který byt podvodně pronajal, parkuje poblíž domu. K překvapení všech muž sedí uvnitř auta. Hlídka ho vyzve, aby vystoupil z auta. A naštvaná majitelka a teď už i oklamaný nájemce vstupují do debaty a chtějí vědět, proč pronajímá byt, který mu nepatří.

Muž vše zapírá, tvrdí, že s podvodným pronájmem nemá co dělat. Nakonec se dá na útěk. Navíc dodá falešné informace ke ztotožnění. Je dopaden. A je zřejmé, že nemá čisté svědomí.

Po dalším vytěžení bude převezen na služebnu a jeho případ řešen. Pravá majitelka bytu se odstěhuje k mamince. Následně se odstěhují nájemci, kteří se do bytu dostali kvůli neomalenosti falešného pronajímatele.

V podobných případech je třeba ověřit si, jestli je pronajímatelem skutečný majitel. Předejde se tím mnoha problémům.

Sdílejte článek