Policisté nechápou: Zuřící chlapík zaléval sousedovo auto benzínem jako záhonek

Policie v akci V (38) - Vyhrocená sousedská hádka

Na linku 158 volá rozrušená obsluha pražské čerpací stanice s podezřením, že muž, který u ní právě nakoupil benzín do kanystru, by mohl být žhářem. Na místo okamžitě vyjíždí policejní hlídka. Nikdo v ten moment netuší, že za podivným případem z praxe se skrývá vyhrocená sousedská hádka.

Na začátku případu zachyceného populární docu reality show, stojí otázka: Co vlastně v oznamovatelce vzbudilo podezření, že by kupec mohl být potenciálním žhářem? Na benzínce v klidné části Prahy 6 dostane policejní hlídka jasnější informace. Jsou značně znepokojivé. Žena středních let totiž vypovídá, že podezřelý při nákupu benzínu do kanystru pronesl cosi jako „podpálím to“. A navíc byl prý značně opilý. Při odchodu muži vypadla peněženka, což urychlilo jeho okamžitou lustraci. Policejní hlídka bez váhání zamíří k místu trvalého bydliště podezřelého, které je podle dokladu opodál.

Jen o pár minut později se policistům naskytne až bizarní výjev. Kolem zaparkovaného automobilu u silnice pobíhá postava s kanystrem v ruce, zalévá vůz jak vyprahlý záhonek, ovšem benzínem, a cosi si u toho mumlá. Při přiblížení jsou slova zoufalce patrnější: „Už toho mám dost! Podpálím to. Zaslouží si to…“

Policisté bleskově vyhodnotí situaci, která by v případě jejich špatného úsudku mohla skončit katastrofou, a nesoudného vyvrhele zajistí. „Protože jsme viděli, že muž auto zatím jen polévá a nemá v ruce žádný oheň a nemůže vozidlo zapálit, okamžitě jsme ho zpacifikovali,“ vysvětluje k rychlé akci nadporučík Jakub Ulrich.

Sousedský spor o parkovací místo

Postupně vyjde najevo, že muž s kanystrem chtěl nesmyslným činem řešit spory se sousedem, vzniklé kvůli parkování před jeho pozemkem. Premiérové příběhy z každodenní policejní praxe představované reálnými policisty, sledujte od pondělí do pátku v 16:50 na Primě. Některé případy mohou být úsměvné, řada je varovných a inspirativních. Nebýt například všímavosti oznamovatelky v tom zmíněném případu, jeli by do Veleslavína na Praze 6 místo policejní hlídky hasiči. Takto bude muset jediný vzniklý „požár“ hasit jen advokát zadrženého opilce.