Celebrity

30. května 2023 10:59

redakce Prima Ženy

Tvrdé přiznání Petry Janů. Manžel se jí smál kvůli postavě a říkal, že nic neumí

Letos by Petra Janů (70) a Michal Zelenka (†63) oslavili 45 let od svatby. Od smrti známého producenta, promotéra a manažera uplynulo už přes 10 let, přesto neuplyne den, kdy by si na něj jeho manželka a zpěvačka nevzpomněla. A nemluví o něm jen v dobrém, začátky vztahu byly komplikované.

Je tomu více než jedenáct let, co Petra Janů přišla o manžela, producenta a manažera Michala Zelenku. Ten podlehl zhoubné rakovině. Zemřel krátce před Vánocemi v roce 2011 ve věku třiašedesáti let.

Na milované chalupě v jižních Čechách, kam spolu jezdili, jí ho mnoho věcí připomíná. „Kam se podíváš, tam je ho kousek, ale nejvíc mi ho připomíná koutek na velíně. To je takový přístěnek u kuchyně, kde, když se pěkně nacpal, ležel a velel domácnosti v horizontální poloze, odtud velín,“ prozradila Petra Janů v pořadu Showtime.

Rázná zpěvačka se nebojí sáhnout ani po ostřejších slovech. Byly dny, které rozhodně idylku nepřipomínaly. Petra Janů vzpomíná i na staré křivdy z doby, kdy on už byl velké zvíře a ona teprve holka v začátcích kariéry. „Oznámil mi, že nic neumím, že se blbě oblékám a že mám zhubnout. Říkal mi, že všechno dělám blbě a já ho za to nenáviděla,“ přiznala Janů pro deník Aha s tím, že v té době byla obyčejnou holkou z vesnice, která se ve „velkém“ světě teprve rozkoukávala.

Jméno Petra Janů je umělecké. Zpěvačka stále používá i své vlastní:

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí zpěvák Dalibor Janda

Michal Zelenka si Petru Janů vzal v roce 1978, tehdy bylo zpěvačce 26 let. Ve stejném roce skončila Janů na druhém místě ve Zlatém slavíku, v 80. letech pak spolupracovala například s Ondřejem Soukupem a Petrem Jandou a vznikla její komerčně nejúspěšnější alba.

ČTĚTE TAKÉ: Hana Gregorová o Brzobohatém: Byl to skvělý milenec, dodnes se mi zjevuje

Na svého manžela zpěvačka stále myslí, i když už ne tak intenzivně. „První rok po smrti Michala byl strašidelný. Uvědomila jsem si, že jsem žila ve skleněné kouli. Byla jsem naprosto nesamostatná. Vždycky za mě všechno zařizoval někdo jiný. A když pak ten důležitý článek odejde, ztuhnete a hrozně těžko se z toho vyhrabáváte,“ svěřila se s intimními pocity v rozhovoru pro magazín Téma.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.