Celebrity

22. května 2023 17:05

David Laštovka

Miroslav Hanuš se svatbou otálel 18 let. S nabídkou přišla až jeho žena

7 pádů Honzy Dědka (36) - Miroslav Hanuš

Miroslav Hanuš nepije ani nekouří, mezi celebritami tak platí za unikát. Jaké je soukromí nenápadného, zato však uznávaného herce, který v těchto dnech slaví 60. narozeniny?

Miroslav Hanuš se svatbou dlouho otálel. Přestože má se svou životní láskou, choreografkou Janou, která se coby tanečnice předvedla v oscarovém filmu Miloše Formana Amadeus, tři dcery, žádost o ruku stále nepřicházela. „Takhle v neděli asi po osmnácti letech a třech dětech jsme si řekli, co kdybychom se vzali? Teda žena říkala. Asi vyčichla, že jsem po moučníku v oslabení. Ptal jsem se kdy a ona řekla, že v úterý,“ prozradil v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Zatímco jiné páry na svůj velký den vynakládají nemalé finanční prostředky, hercova svatba byla skromná. „Prstýnky máme ze železářství. Žena tam přišla a řekla, že bychom chtěli kroužek na klíče, takhle na prst – jako na svatbu. Paní prodavačka byla perfektní a říkala, že na svatbu je lepší sedlářský kroužek, je v sedmi velikostech a je hladký. Tak jsme si to vzali v dámské a pánské velikosti. I náhradní. Takže čtyři kousky  snubáky za tři koruny sedmdesát,“ popsal s úsměvem Miroslav Hanuš.

Dcery musí bydlet blízko

Dvě dcery pokračují v jeho šlépějích. Prostřední Eliška s ním hraje v televizním seriálu, nejmladší Jindřiška studuje herectví na DAMU. Nejstarší Alžběta je učitelkou na pražském gymnáziu. Tím, že má tři holky, připomíná krále, což dost často s úsměvem využívá při komunikaci s filmovými produkcemi. Podepisuje se totiž jako král Miroslav.

Se všemi dcerami má krásný vztah a je na ně citově fixován. Než vylétly z rodinného hnízda, požádal je, aby bydlely maximálně 15 minut pěšky od něj. „Slíbil jsem, že jim přispěju na vlastní bydlení, ale s podmínkou, že to bude blízko. A osvědčilo se to ohromně. Chceme se vidět, někdo si zabouchne klíče, je mi smutno, potřebuje zalít kytky, vyvenčit psa. Jsme u sebe hned. Jsem rád, že to vyšlo, a opravdu si nemám na co stěžovat,“ uvedl spokojeně herec.

Čtěte také: Slavné klany českého showbyznysu. Geny se dědí u Hrušínských i Munzarů

Miroslav Hanuš si na luxus a nejnovější moderní technologie rozhodně nepotrpí. „Mám nejchytřejší z blbých telefonů. Je to normálně telefon, véčko. Nikdy ho nenosím, nenávidím to. Nenosím ho na zkoušky ani na natáčení, přestože celý štáb sedí a kouká do mobilu. Mám pocit, že je života tolik, že už nemůžu sledovat, jak žijou další lidi. Tenhle telefon umí WhatsApp a jsou tam velká tlačítka, je důchodcovský. Do té doby jsem měl tlačítkový, ale rozkloval mi ho papoušek,“ přiblížil s úsměvem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.