Celebrity

25. července 2023 17:30

David Laštovka

První slova nevěsty Yvetty Kornové o svatbě. Šaty koupila v sekáči, děti nepozvala

Yvetta Kornová se vdala. Pár oddával režisér Magnusek

Herečka Yvetta Kornová, sestra zpěváka Jiřího Korna, se o víkendu podruhé vdala. Za muže si vzala novináře Josefa Petrů. Jejich svatební den byl plný nečekaných momentů, o nichž se nyní už Yvetta Marie Petrů s nadšením rozpovídala.

Yvetta Kornová, která se představila ve filmech Přijela k nám pouť, Housata nebo Šest medvědů s cibulkou, opět září štěstím. O víkendu řekla ano svému dlouholetému partnerovi Josefovi Petrů. S přípravami na svatbu si ovšem příliš starostí nedělali. „Já neměla šaty, měla jsem kalhoty a veškerou naši svatební garderobu jsme pořizovali s panem Josefem u známých bab ze sekáče v Náchodě, a to od bot až po hlavu. Jediné, co jsem pořídila na zahrádce rodného domu pana Josefa, byla kytička, lidově nazývaná nevěstin závoj, kterou jsem si vetkla do klobouku. To víte, na šaty s vlečkou a frak ženicha už to na prahu podzimu intervalu života není,“ svěřila se redaktorovi webu Prima Ženy Yvetta.

Proč jí šel za svědka bezdomovec?

Ano, slyšíte správně. Se svým manželem si stále vykají. A jak prozradila, nic na tom měnit nebudou. O tom, že si za svědka vezme bezdomovce, měla jasno dlouho dopředu. „Především jsem to loni v listopadu slíbila televizi Prima v rozhovoru a pak je to bezdomovec, který mi skvěle opravil kolečko, bydlí v ‚mobil home‘, staví dům pro děti a má černou kočku na komíně,“ vysvětlila bývalá herečka.

Čtěte také: Sestra Jiřího Korna se bude vdávat. Svědky vybereme mezi bezdomovci, říká Yvetta

Svatební den si s manželem užili. Velmi na ně zapůsobila i řeč oddávajícího, kterým byl její dlouholetý kamarád, režisér Tomáš Magnusek. „Tomáš Magnusek je milá až renesanční osobnost, kterou máme rádi. Má neopakovatelný šarm, řeč měl vymyšlenou přímo pro nás. A v neposlední řadě je to člověk s velkou vnitřní moudrostí,“ popsala Yvetta. Svatbu měli komorní, pozvali na ni zhruba 20 hostů. „Byl to úzký okruh našich přátel včetně maminky pana Josefa. Naše děti jsme nepozvali, neboť taková banalita, jak se dva důchodci berou někde u kapličky s hrachovým polem, by je určitě nezajímala,“ přiblížila s úsměvem.

Kam se vydají na svatební cestu?

Svatební hostina byla tradiční. „Kulaté játrové knedlíčky v hovězí polévce se zeleninou a nudličkami, svíčková na smetaně s knedlíky, šlehačkou a brusinkami. A jako předkrm ze starých časů známá šunková rolka naplněna šlehačkou a křenem. (Josef se vložil do rozhovoru: Yvetta zapomněla, že upekla den předtím pro všechny drobenkový koláč s černým a červeným rybízem, borůvkami a ostružinami, po kterém se všichni oblizovali až za ušima.) Kolorit oběda skvěle doplnil náš přítel, houslový sólista vizovické kapely Fleret Stanislav Bartošík. A na závěr jsme povstali a jako občané hrdí na svou rodnou zemi, si zazpívali hymnu i se slovenským dovětkem,“ popsala Yvetta.

Mohlo by vás zajímat: Lenka Krobotová se vdala. Vzala si syna herečky Blanky Bohdanové

S manželem mají v plánu svatební cestu. „Projedeme se lodí po Máchově jezeře, navštívíme Marka Brodského, jestli bude doma, vyšlápnem na Bezděz, pak si odskočíme na Karlštejn za panem režisérem Muchnou. V Berouně pozdravíme malířku Viktorku Adamíkovou, jestli nám otevře, a na závěr v Příbrami se pokloníme Antonínu Dvořákovi na Vysoké a pozdravíme dceru Kateřinu se synkem Jáchymkem,“ uvedla herečka, která se vzdala svého slavného příjmení Kornová. „Jmenuji se Yvetta Marie Petrů,“ prozradila na závěr


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.