Celebrity

21. listopadu 2022 12:40

Josef Šťastna

Sestra Jiřího Korna se bude vdávat. Svědky vybereme mezi bezdomovci, říká Yvetta

Yvetta Kornová (60), která je mladší sestrou zpěváka Jiřího Korna (73), na sebe výrazně upozornila v řadě dětských filmů a kritici jí předpovídali slibnou kariéru. Do života jí ale vstoupil alkohol, propadla se na společenské dno, a žila dokonce na ulici. Nyní je z nejhoršího venku a pro magazín Showtime uvedla, že s přítelem chystají svatbu.

Yvetta Kornová se narodila jako nejmladší ze čtyř sourozenců. Ostatní byli starší, proto se dá říct, že vyrůstala jako jedináček. Proslavila se především rolí holčiček s pořádně proříznutou pusou. Režisérům dětských filmů se vždy líbila její přímočarost kombinovaná s dětskou naivitou.

Jako dětská hvězda se objevila například v seriálech My z konce světa (1975) či My všichni školou povinní (1984). Diváci si ji určitě pamatují také jako roztomilou dívenku z filmu Přijela k nám pouť (1973), ze snímku Šest medvědů s Cibulkou (1972) nebo z komedie Můj brácha má prima bráchu (1975).

„Když jsme v mém dětství točili My z konce světa a Přijela k nám pouť, byla jsem vyhraněná na to, že jsem byla taková držtička. Všechno jsem si tvrdohlavě vydobyla a byla jsem docela nekompromisní, což už je dnes jinak. Prožívám dnes při natáčení daleko větší trému a na vše se připravuji,“ popsala pro magazín Showtime žena, která za novou příležitost vděčí hlavně režisérovi Tomáši Magnuskovi (38). Ten jí nabídl nejen zajímavou roli, ale držel nad ní ochrannou ruku, když spadla na společenské dno.

„Když nemá práci a nudí se, pije. Když práci má, je OK a bezvadná. V Ratibořicích v Babiččině údolí jsem otevřel filmové muzeum. Yvetta tam za peníze rok prováděla a pracovala i v místní restauraci. A když se náhodou napila, udělal jsem zle a ona se dala okamžitě do cajku,“ uvedl v minulosti Tomáš Magnusek pro deník Blesk. I díky režisérovi se Kornová dokázala odlepit ode dna.

Yvetta Kornová plánuje veselku

Sama herečka tvrdí, že nyní zažívá konečně dobré období a na ulici se už vrátit rozhodně nechce. Je ráda, že našla domácí pohodu a člověka, který ji má rád.

„Já už vlastně od života nic nepotřebuji a nechci. Jsem šťastná, že mám tři zdravé děti. To je to jediné, co se mi v životě povedlo... Mám doma osm koček, dvě ovce a jezdím vařit kávu do penzionu důchodcům. Myslím, že je bohulibé se věnovat seniorům. Říkám jim starší dámy, jsou velice noblesní. Od těch starších se můžete hodně naučit,“ sdělila redakci magazínu Showtime s tím, že nelituje období, kdy pila, protože ji mnoho událostí spojených s tímto těžkým obdobím do budoucna poučilo.

Mladší sestra Jiřího Korna plánuje skromnou svatbu, ve které by měli důležitou roli sehrát lidé, kteří žijí na ulici. „Mám dlouholetý vztah. Plánujeme takovou bláznivou svatbu. Jen my dva a dva svědci. Říkali jsme si, že si je možná vybereme na ulici mezi bezdomovci. Říkala jsem vždycky, že podruhé se budu vdávat až v sedmdesáti. Ale asi to zkusím dřív. Možná už příští rok,“ dodala herečka, která žije v malé vesnici na Náchodsku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.