Radka je závislá na slevách. Z domova vytvořila skladiště výhodných nákupů

Do pořádku! (1) - upoutávka

Děti jsou pro Radku hlavním smyslem života a věnuje jim veškerý volný čas. Omezena roztroušenou sklerózou však musí pečlivě volit priority, co za den opravdu musí odbavit.

Rudolf pracuje jako kontrolor kvality, Radka na poloviční úvazek, ale hlavně se stará o Natálku (5) a Verunku (1), které má v pěstounské péči. Ještě se dvěma psy žijí ve vlastním domku se zahrádkou v Blučině u Brna.

Děti jsou pro Radku hlavním smyslem života a věnuje jim veškerý volný čas. Pomoci potřebným by se chtěla věnovat i profesionálně, proto se nedávno přihlásila na vysokou školu a studuje obor sociální práce.

Vyzkoušejte bleskový úklid za 15 minut a už vás nepřekvapí ani náhlá návštěva

Kromě péče o ostatní Radka už dlouho bojuje s vážnou nemocí – roztroušenou sklerózou. Onemocnění se projevuje hlavně nedostatkem energie a velmi rychlým nástupem fyzické únavy. V životě si tak musela začít určovat priority. V první řadě se věnuje dětem a vaření jídla, další na řadě je praní. Na řádný úklid domova jí už pak nezbývají síly ani čas. Proto se v domě začaly hromadit věci a nepořádek, jak ukáže další díl pořadu Do pořádku v pátek večer na Primě nebo na prima+. Vypadá to, že rodina má opravdu hodně věcí.

České domácnosti obecně trápí nepořádek a chaos. Důvodem je přebytek věcí, které komplikují život a překáží rodinné pohodě. Někdo se za nepořádek v domácnosti stydí, někdo si kvůli tomu doma nepřipadá doma, další může přemýšlet nad změnou, ale neví, kde a jak začít. „Vlastníme spoustu věcí, některé pro radost, jiné nám snižují kvalitu života. A s těmi je třeba něco udělat,“ vysvětluje moderátorka pořadu Adéla Gondíková. „Všichni přece známe ten pocit radosti, když se zbavujeme břemene zbytečných věcí, krámů.“

Čtěte také: Adéla Gondíková teď uklízí cizí byty. V pubertě ale byla spíš nepořádník

Karel bude zbavovat rohy domu plísně, dámy budou uklízet, třídit a cídit. Jak vysvětluje Radka. „Do pořadu nás přihlásila sousedka, která tu byla párkrát na návštěvě a ví, že s pořádkem ve smyslu věcí na svém místě dost bojujeme. Máme hodně věcí, málo úložného prostoru. Proto mám pocit, že se z našeho domečku stává nepřehledné místo k bytí a neproudí tu ta správná energie. Dost často něco hledáme,“ svěřuje se starostlivá žena.

Manžel Rudolf je se stavem vlastní domácnosti také nespojený a cítí potřebu velké proměny. Ví, že pořádný úklid, reorganizace a vytřídění věcí by jeho manželce moc pomohly. „Jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Už jsme něco i dokázali vytřídit, důležité je ale, aby se víc nepřikupovalo. Radka nakupuje ve slevě, protože se to vyplatí. Ale to je nesmysl. Zbytečnosti se nevyplatí nikdy,“ dodává Rudolf.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.