Celebrity

13. února 2024 12:25

Eliška Reiglová

Robbie Williams slaví padesátku. Málem se jí nedožil, podřezal si žíly nožem

Britský hudebník Robbie Williams (50) se proslavil v 90. letech ve skupině Take That a později také jako sólový zpěvák. Na kontě má celou řadu významných hitů a fanynky mu padaly k nohám. Přesto trpěl psychickými problémy a přiznal, že se pokusil vzít si život. Proto je rád, že dnes už se o tomto tématu mluví otevřeněji.

V minulosti nebylo příliš běžné hovořit o psychických problémech a řešit je. Obzvláště ne u slavných osobností, jejichž život je pro mnohé přesně takový, jaký by si přáli pro sebe. Sláva, peníze, davy fanoušků, cestování, možnost randit s jinými celebritami… to vše zní jako sen. Ale realita je podle Robbieho Williamse jiná.

„Pro lidi je velmi těžké pochopit, že takový dar jako sláva, vás může také zlomit. Všímají si, že máte peníze, fanoušky. Myslí si, že vám stačí vstát a zazpívat pitomou písničku,“ řekl v rozhovoru pro magazín DYI. Přiznal přitom, že sám na pódiu mnohokrát stál s pocitem, že tam zkrátka a jednoduše být nechce, necítil se dobře.

Odsuzování

Zpěvák však stále vnímá, že někteří nedokážou přijmout, že se i umělci mohou cítit na dně, nebo jim dokonce může být diagnostikována psychická nemoc. Berou jim prý odvahu lidé, kteří tvrdí, že z deprese a jiných chorob dělají trend. Zlým jazykům však jejich slova jasně vyvrací, má totiž za to, že všichni mají nárok o svém zdraví mluvit. Nehledě na to, zda jsou slavní či nikoliv.

„Není nic sexy na tom vzít nůž a podřezat si žíly, jako jsem to udělal já. Pokud jde o duševní nemoci, pak bychom si měli dávat pozor na to, komu a jak o nich říkáme, protože si vzpomínám, že když jsem se v 90. letech snažil mluvit o tom, co se se mnou děje, byl jsem pranýřován a znevažován,“ dodal Williams.

Ochota pomáhat

Nyní se snaží nejen na sociálních sítích mluvit o tom, v jakém psychickém rozpoložení se nachází. Dříve mu bylo vyčítáno, že není schopen se vzmužit, dnes ho rozčiluje, že svou otevřeností údajně popouzí mládež k tomu, aby chorobu předstírala také. Myslí si ale, že mluvit o svém stavu je důležité, proto s tím navzdory kritice nepřestává a podporuje kolegy, kteří to potřebují.

Williams se ozval například skotskému zpěvákovi Lewisovi Capaldimu, který přiznal, že náhlá sláva u něj způsobila problémy s úzkostí a depresemi. „Jsem tu pro něj, kdykoliv,“ řekl na adresu svého kolegy Robbie. Zároveň si ale stojí za tím, že konverzace s jiným umělcem není tak podstatná jako ta s odborníkem, například psychologem či terapeutem.

Podívejte se, jak Robbie Williams slavil padesátku:

Sdílejte článek
Štítky peníze nemoc deprese narozeniny trend duševní porucha Robbie Williams

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 15. 5. 2024

Současné planetární aspekty posilují váš přirozený soucit s druhými lidmi. Vaše vztahy budou dnes v popředí vaší pozornosti, Berani. Cítíte se dobře a ostatní lidé to na vás poznají. Lidé vás přitahují a chtějí se podílet na vašem léčivém klidu. Naslouchejte bez odsuzování, když si lidé vylévají svá srdce. To je velmi cenná dovednost.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.