18. července 2016 04:40
Martina ČerňanskáMátové raw bonbony
Žádné vaření, žádné pečení, jen mixování. Vyzkoušejte skvělý recept na mátové raw bonbony. Hotové jsou raz dva a ještě jsou výborné. Co víc si přát?
Na cca 30 ks budeme potřebovat:100 g datlí100 g mandlí60 g brusinek4 lžíce citronové šťávy3 lžíce arašídového másla3 lžíce rýžového sirupu (nebo 2 zarovnané lžíce tekutého medu – ten sladí víc)3 stonky máty
Postup:Datle na několik hodin namočíme do vlažné vody, aby změkly. Potom z nich vodu slijeme a datle postupně rozmixujeme v mixéru. Pomalu přidáváme po malých dávkách i neloupané mandle a stále mixujeme. Přidáme citronovou šťávu a arašídové máslo, rýžový sirup a postupně i brusinky. Upozorňuju, že jestli nemáte speciální mixér, tak se to běžnému mixéru moc líbit nebude. Můj teda nadával fest :D. Mátu opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousíčky. Ty také zamícháme do vzniklého těsta.
Formu na biskupský chlebíček nebo jinou misku s rovnými stranami vyložíme fresh fólií a těsto natlačíme na dno. Lžící namočenou v citronové šťávě uhladíme povrch a přikryjeme přesahující fresh fólií. Necháme odpočinout v lednici. Poté nakrájíme na čtverečky.
Snědeno.cz
Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?
"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.
Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)