Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.

Mátové raw bonbony

Žádné vaření, žádné pečení, jen mixování. Vyzkoušejte skvělý recept na mátové raw bonbony. Hotové jsou raz dva a ještě jsou výborné. Co víc si přát?
Vydáno: 18.07.2016
Mátové raw bonbony
Mátové raw bonbony Autor: snedeno.cz/ Miriam
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Na cca 30 ks budeme potřebovat:
100 g datlí
100 g mandlí
60 g brusinek
4 lžíce citronové šťávy
3 lžíce arašídového másla
3 lžíce rýžového sirupu (nebo 2 zarovnané lžíce tekutého medu – ten sladí víc)
3 stonky máty

Postup:
Datle na několik hodin namočíme do vlažné vody, aby změkly. Potom z nich vodu slijeme a datle postupně rozmixujeme v mixéru. Pomalu přidáváme po malých dávkách i neloupané mandle a stále mixujeme. Přidáme citronovou šťávu a arašídové máslo, rýžový sirup a postupně i brusinky. Upozorňuju, že jestli nemáte speciální mixér, tak se to běžnému mixéru moc líbit nebude. Můj teda nadával fest :D. Mátu opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousíčky. Ty také zamícháme do vzniklého těsta.

Formu na biskupský chlebíček nebo jinou misku s rovnými stranami vyložíme fresh fólií a těsto natlačíme na dno. Lžící namočenou v citronové šťávě uhladíme povrch a přikryjeme přesahující fresh fólií. Necháme odpočinout v lednici. Poté nakrájíme na čtverečky.

Snědeno.cz

snedeno.cz Foto:

Blog snědeno.cz je plný skvělého jídla, tipů a receptů. A co o něm a o sobě řekla přímo autorka?

"Byla jsem vegetariánkou i makrobiotičkou, abych zjistila, že do pohody se projím pestrou stravou. Vaření je pro mě vášeň a zábava. I když mě baví vymýšlet a zkoušet nové recepty, mnohdy netradiční, čerpám také z pokladnice našich předků.

Moje kuchyně je jednoduchá a rychlá. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás bude Snědeno s chutí" :)

 

Podívejte se také na: 

Meduňkový sirup

Meduňkový sirup

Letní okurková polévka

Letní okurková polévka

Chia pudink s kardamomem a malinami

Chia pudink s kardamomem a malinami

Domácí müsli tyčinky

Domácí bezlepkové müsli tyčinky

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Piškotová roláda se šlehačkou a jahodami

Skleničkové saláty: Zdravé, rychlé a dobré!

Ještě před pár lety jsme je používali jen na kompoty nebo zavařeniny. A dnes jsou zavařovací sklenice naprostým hitem díky tomu, že se do nich dá snadno "zabalit" skvělý a zdravý oběd, jehož příprava vám zabere minimum času. Navíc to vypadá krásně, takže vám tuhle dobrotu budou závidět všichni kolegové v práci. 

Sbohem nezdravé sendviče, číno z fastfoodu a instantní polévky v hrníčku narychlo snědené nad klávesnicí. Na scénu přicházejí skleničkové saláty, po kterých se jen zapráší.

Jednoduchý asijský nudlový salát

saláty do sklenice asijský

Co budete potřebovat:

  • 1/2 hrnku nakrouhaného červeného zelí
  • 3/4 hrnku uvařených pohankových nudlí nebo celozrnných špaget
  • 1/2 hrnku malých růžiček brokolice (mohou být krátce povařené a zchlazené ledovou vodou)
  • 1/4 hrnku nahrubo nastrouhané mrkve

Na zálivku:

  • 1 lžíci jemně nastrouhané mrkve
  • 1/4 lžičky jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky rýžového nebo vinného octa
  • 1/2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky sójové omáčky
  • 1 lžíci řepkového oleje

 

1. Všechny přísady na zálivku dejte do vhodné sklenice, uzavřete ji a dobře protřeste.

 

2. Do sklenice přidejte zelí, uvařené nudle nebo překrájené špagety, brokolici a nastrouhanou mrkev, sklenici opět dobře uzavřete a uložte do lednice. Před podáváním obsah sklenice promíchejte.

 

Článek je zařazen v: máta, raw, raw strava, mátové bonbony
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama