Celebrity

3. února 2023 20:00

Marie Makovská

Langmajer a Plodková zažili robinsonádu v Thajsku. Film Ostrov ukojí všechny smysly

Trailer k filmu Ostrov (2023)

Katastrofální dovolená Alice a Richarda v podání Jiřího Langmajera (56) a Jany Plodkové (41) skončí několikaměsíční robinsonádou na opuštěném tropickém ostrůvku. Jaké bylo natáčení v exotickém Thajsku a proč je podle herců film jedinečný?

Dobrodružná romantická komedie Ostrov vypráví o jedné katastrofální dovolené, která pro dva rozhádané manžele skončí několikaměsíční robinsonádou. Pro záchranu a přežití na tropickém ostrově jim pak nezbývá nic jiného, než si začít znovu naslouchat a najít k sobě cestu zpátky.

Příběh dvojice začíná v luxusním exotickém resortu, kde jsou Alice (Jana Plodková) a Richard (Jiří Langmajer) konečně po letech na dovolené, jenže věci se zvrtnou. Richard Alici oznámí, že se chce rozvést. Alice je zaskočená a jejich exotická dovolená tím okamžitě končí. Chce odjet domů ihned, je jedno jak. Richard tedy sežene odvoz nákladním letadlem, protože nic jiného neletí. Jejich let ale ztroskotá a Richard s Alicí uvíznou na opuštěném ostrově uprostřed oceánu.

Alice navíc rozhodne, že nebudou žít spolu a rozdělí ostrov na dvě poloviny. Jedna je Richardova a druhá její. Dva lidé, kteří už spolu nechtějí být, postupně zjišťují, že hádky a spory jsou k ničemu. Netrvá to dlouho a uvědomí si, že aby na ostrově přežili, musí spolupracovat a také si vyříkat spoustu věcí.

Mohlo by vás zajímat: Z pošťuchování vznikl námět na scénář. Gondíková a Langmajer byli inspirací pro film Ostrov

Režisér Rudolf Havlík film Ostrov přibližuje slovy: „Mám rád Richarda a Alici a to, jakým způsobem je Jana s Jirkou zahráli. Janin humor a Jirkova nabručenost spolu tak nádherně fungují, že se mi pokaždé rozbuší srdce, jen když je vidím ve scéně společně. Ostrov je dobrodružná komedie v pravém slova smyslu a všichni, kteří rádi cestují nebo mají jednoduše rádi dobrodružství a romantiku, si přijdou na své.“

Krásná, chytrá a racionální, taková je postava Alice. „Bavila mě představa, že tento typ ženy se ocitne v džungli bez příkras a vymožeností civilizace. Najednou nemá nic a musí se o sebe postarat,“ řekla o své roli Jana Plodková. „Navíc po boku Richarda. Jejich charaktery se více odhalí, najednou je čas na komunikaci, pojmenovat vše nevyřčené. A s Jirkou se tohle všechno hrálo moc hezky,“ dodala.

Zatímco Jiří Langmajer do Thajska jezdí pravidelně, pro Janu to bylo poprvé. Jak si to užili? „Užili jsme si to a moc, místo čekání v karavanu na další klapku jsme se chodili vycachtat do moře a to nejen my, ale celý štáb. To jsou chvíle, které v Čechách při natáčení zkrátka nezažijete,“ popsal herec a dodal, že i vůči všelijaké havěti, kterou jsou exotické destinace proslulé, byly dámy v týmu velmi statečné.

Je jasné, že realizace filmu v takovém prostředí se od tuzemských podmínek velmi liší. „Už jen tím, že na plac jedete po moři, že po obědě se můžete jít do něj smočit a že aplikace o počasí absolutně nic neznamená. Rytmus a zvuk moře přinášely klid a to se odrazilo i na průběhu práce,“ popsala Jana Plodková.

Přečtěte si také: Plodková popsala natáčení v Thajsku: Jedovatá stonožka kousla rekvizitářku

Natáčení si Jana Plodková s Jiřím Langmajerem užili a na film do kina všechny srdečně zvou. „Byli jsme na natáčení spolu všichni moc rádi, pracovali s chutí a s Janou nám to společné hraní ohromně sedlo a já si drze troufám tvrdit, že je to na filmu vidět. Tak se dobře bavte! Váš Langoš,“ uvedl herec. Podle herečky Plodkové se diváci můžou těšit na dobrodružnou komedii zasazenou do překrásného prostředí, která dokonale ukojí všechny smysly.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.