Roztržitý Pavel vaří s přítelkyní a podává zvětralé pivo. Soutěžící se mu vysmějí

Středeční večer v repríze soutěže o nejlepší menu bude patřit hostiteli Pavlovi. Mladý konstruktér bere vaření před kamerou jako výzvu. Rád by se naučil lépe zvládat stres a soutěž je pro něj křest ohněm. Jak ale sami uvidíte, bez přítelkyně by si neporadil.

Pětadvacetiletý hostitel Pavel bydlí s partnerkou a pejskem v rodinném domečku. Ten je tak malý, že se hosté budou muset zmáčknout u stolu v předsíni. Pavel je kuchař začátečník a do soutěže šel vlastně jako náhradník za přítelkyni. Když se totiž dozvěděla, že by měla účinkovat v pivním speciálu, ze soutěže vycouvala. Pavel pod jejím dohledem natrénoval pár jídel a ve středu uvidíme, jak se mu bude dařit. Pro hosty připraví paštiku s pečivem, cibulačkuhovězí steak s bramborami a dipem a nakonec cheesecake. Prostřít stůl mu pomůže partnerka. Ta ostatně bude po ruce celou dobu.

První dramatická situace přijde při přípravě dipů k hlavnímu chodu. Při ochutnávání Pavel olízne lžičku, vrazí ji zpátky do misky s dipem, začne se vztekat a sprostě nadávat. Ihned se odněkud zjeví přítelkyně a začne zachraňovat situaci. Dip naředí, dochutí a pak si sedne jako dozor na židli v kuchyni. Pavel bude rudý až za ušima a stres se pěkně vystupňuje. Amatérský kuchtík na chvíli dokonce zapomene, jak se krájí brambory na měsíčky. Bude si také pomáhat kupovanými polotovary. Do cibulačky použije hotový vývar, pečivo domácí rozhodně nebude. Maso na steaky má už připravené ve vaničce z obchodu, jen hodit na gril. Jak na prima+ a vpodvečer uvidíte, přes všechnu pomoc Pavel leccos pokazí. „Ne že by mi Pavel přišel jako smolař, on si to chudák přivolává sám,“ myslí si jeho soupeř Standa.

To snad hostitel nemyslí vážně! Podívejte se, co podává zkušeným pivařům:

Studené jídlo a zvětralé pivo

Jelikož se v pondělí i v úterý podávalo v Prostřeno! k jídlu pivo, Pavel nemůže zůstat pozadu. Ale ouha, z nějakého důvodu si neobstaral potřebné vybavení. „Já načepuju piva, jo?“ zahlaholí na hosty z kuchyně. „Máš výčep?“ zeptá se zvědavý Standa. „Nemám výčep. Budou to teda lahváče,“ odvětí popleta po chvilce a postará se o záchvat smíchu všech přítomných. Ještě se ani nedostane na všechny a hostitel už hlásí, že mu pivo dochází.

Zmateně pak prohazuje sklenice na stole a všechno mu bude dlouho trvat. Hosté přitom celou dobu budou mít před sebou hlavní chod, který jim pochopitelně vychladne. Pavel jim ihned začne tvrdit, že to je od něj mazaná taktika. Steak má prý správně po grilování odpočívat. Z trapné situace ale nevybruslí. Komu bude chutnat a kdo bude hledat chyby?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.