Herečka Sandra Černodrinská: Jakmile je žena jednou máma, má to napořád

Linka (3) - upoutávka

Ač byla herečka Sandra Černodrinská v době vzniku oblíbené série o náročné práci zaměstnanců call centra tísňové linky už přes rok maminkou, pohled na malé miminko v ohrožení během natáčení napínavé scény ji pořádně rozrušil.

„Když jsem viděla to miminko, úplně jsem se rozněžnila. I když mám syna čtyřletého, takže už velkého chlapa, stejně mateřské instinkty zafungovaly na první dobrou,“ zavzpomínala Sandra Černodrinská, která v minisérii hraje záchranářku, na natáčení akce s překotným porodem. Ač jde o zkušenou profesionálku, v tu chvíli se jí naplno zmocnily mateřské pudy. „Chtěla jsem to miminko ochraňovat, pořád jsem po očku koukala, jestli je přikryté a tak. Mělo tam samozřejmě svou maminku, tu jsem se snažila zbavit stresu z natáčení, ale oba to nakonec zvládli skvěle. A mně došlo, že jakmile je žena jednou máma, má to napořád,“ přiznala krásná herečka s bulharsko-makedonskými kořeny.

Ví, o čem mluví. O narození synka Vincenta, kterému jsou dnes již čtyři roky, mluví jako o zásadní a do jisté míry nečekané změně života. „Je to neuvěřitelná porce něhy, lásky, starostí a zodpovědnosti. Ale konečně mi můj život dává smysl. Už neřeším pořád divadlo, castingy apod... Mám to nejdůležitější v životě – syna,“ prohlásila pár týdnů po porodu před čtyřmi lety v rozhovoru pro Super.cz. Její porod proběhl na rozdíl od toho v pondělní minisérii Linka na Primě celkem hladce.

Sandra Černodrinská o umění pokory

„Když příroda zařídí rychlý porod, asi to má svůj důvod, takže za mne má smysl, a i když to může být nepříjemné, jistě je to lepší než dny strávené v bolestech i riziku na porodním sále. Není v lidské moci ovlivnit, jak bude porod probíhat, takže by žena podle mne měla být připravena na vše. I proto jsem ráda, že se Linka tomuto tématu věnuje. A fakt mě těší, že jsou na světě stále ještě věci, které člověk se všemi svými vymoženostmi ovlivnit nemůže. Minimálně by nám to mělo dávat nejen umění pokory, ale také rozměr lidství,“ doplňuje ještě Sandra Černodrinská, pro kterou znamenala spolupráce na seriálu také návrat na televizní obrazovky po mateřské pauze.

„Herecká práce se dá dobře skloubit s mateřstvím, pokud máte hodné babičky a dědečky, což my máme. Samozřejmě že se mi v práci stýská po synovi, ale o to víc se na sebe těšíme a užíváme si dny, kdy pracovat nemusím. Navíc si toho neberu moc, nechci, aby mi zásadní okamžiky jeho života proklouzly mezi prsty,“ upřesňuje herečka.

Čemu se říká překotný porod?

Tato neočekávaná situace se nazývá také překotná děložní činnost, která v mnoha případech vyžaduje lékařský zásah. Podle porodníků u nenarozeného dítěte hrozí přerušení přívodu kyslíku do těla plodu, nejčastěji důsledkem nepředvídatelné pupečníkové komplikace či odloučení placenty. V takovém případě může dojít k nevratnému poškození mozku plodu, a to již po sedmé minutě! I kvůli takovým případů jsou mnozí lékaři proti domácím porodům.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.