Celebrity

16. března 2024 06:30

David Laštovka

Šárka Rezková o sebevraždě Jiřího Brabce: Choval se divně a chtěl se pořád fotit se synem

Zpěvačka Šárka Rezková, která slaví 55. narozeniny, zažila tragické a bolestné události, které ji přivedly až na samotné dno. Manžel, hudebník Jiří Brabec, nečekaně spáchal sebevraždu a ona zůstala s jejich tehdy čtyřměsíčním synem Dominikem sama. Bojovala s bipolární poruchou a i ona měla myšlenky na skoncování se životem.

První manželství s hudebníkem Ottou Solčánym, se kterým měla Šárka Rezková dva syny Filipa a Ottu, skončilo rozvodem. Důvod byl prostý. Zpěvačka se zamilovala do o 29 let staršího zpěváka, hvězdy české country Jiřího Brabce. Zpočátku se zdálo, že je všechno zalité sluncem. Narodil se jim syn Dominik a následně svoji lásku stvrdili svatbou. Rodinná idylka však netrvala dlouho. O pouhých 11 měsíců později se Brabec v pronajaté chatě zastřelil.

Odešel bez rozloučení

Jak vyšlo najevo, k sebevraždě ho dohnaly milionové dluhy, které nadělal a nebyl schopen je splatit. Šli po něm vymahači a vydírali ho. Šárka o ničem neměla ponětí. Její muž odešel bez rozloučení. „Pár týdnů předtím se najednou uzavíral do sebe, neprojevoval žádnou radost, moc se nebavil a choval se divně. Přišlo mi také zvláštní, že trhal složenky míso toho, aby je zaplatil. Když jsem se ho zeptala, odpověděl, že se nic neděje,“ prozradila Rezková redakci webu Prima Ženy.

Čtěte také: Dlužníci často nevidí problém u sebe, míní expertka. Které skupiny jsou nejzranitelnější?

Už tehdy zřejmě věděl, že svůj život dobrovolně ukončí. „Chtěl, abych je s Dominíčkem spolu fotila co nejčastěji. Asi už přemýšlel o sebevraždě,“ povzdechla si vdova. Jak k dluhům přišel, jí dodnes není známo. „Jak jsem pak zjistila, půjčoval si celý život. Dodneška se neví pořádně, jak všechny ty dluhy nadělal,“ pokrčila rameny.

Kvůli vymahačům musela mít ochranku

Po jeho smrti se na ni sesypali věřitelé, od kterých si její muž napůjčoval peníze. Chodily ji výhrůžné dopisy, vymahači zvonili u jejích dveří. „Jednu dobu jsem dokonce měla ochranku. Mám mu za zlé, že mě v tom nechal tak vymáchat, i když se mě třeba svou smrtí snažil ochránit. Nejvíce mi vadí, že si mě za těchto okolností vzal. Přijde mi nečestné, že mi o těch strašných dluzích neřekl,“ uvedla Šárka, pro kterou je toto téma stále velmi bolestné.

Mohlo by vás zajímat: Václav Vydra se kvůli podnikání dostal do dluhů. Kdo ho zachránil?

Jak ale přiznala, na svého manžela vzpomíná s úctou a láskou. „Díky svému nejmladšímu synovi Dominikovi dost často. Snaží se svého tátu poznat díky pořadům v televizi. Jak hrál, jak moderoval. Ví, že tátův vzor byl Jerry Lee Lewis. Má rád, když se vypráví příhody o něm – a že byly a je na co vzpomínat. Je mi líto, že život s tátou nezažil,“ povzdechla si Šárka Rezková.

To, co ji potkalo, se následně projevilo na její psychice. Projevila se u ní bipolární porucha, a dokonce zažila chvíle, kdy sama pomýšlela na to, že skoncuje se životem. Se svým nelehkým osudem se nakonec dokázala statečně vyrovnat a její život se postupem času obrátil k lepšímu. Štěstí se na ni usmálo i v lásce. Našla si přítele Mirka, se kterým žila čtyři roky v Nizozemsku. Nakonec se vrátili zpátky do Česka, kde restartovala svoji pěveckou kariéru.

Sebevraždu v minulosti spáchal také známý producent Jiří Jurtin:

Sdílejte článek
Štítky výročí láska rodina syn deprese sebevražda narozeniny svatba manželé zpěvačka chalupa děti dluhy Šárka Rezková Jiří Brabec bipolární afektivní porucha

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.