Celebrity

30. července 2022 05:30

Tomáš Durčák

Arnold Schwarzenegger ustál nevěru i utajeného syna. Ženy zůstaly jeho slabostí

Jeden z nejúspěšnějších kulturistů a nejlépe placených herců historie Arnold Schwarzenegger si za 75 let svého života vyzkoušel mnohé a téměř ve všem, na co sáhl, se mu dařilo. Jeho jedinou slabinou byly vždy ženy. A právě ty mu způsobily i největší skandál jeho života. Jak jej dokázal ustát a udržet se v upjatě morální americké společnosti dodnes na vrcholu?

Životopis Arnolda Schwarzeneggera připomíná vskutku dokonalé dílo. Do Ameriky dorazil jako imigrant prakticky zcela bez peněz. Nejdříve se mu podařilo dostat až na úplný vrchol v kulturistice, stát se nejlepším a odnést si celkem 13 titulů. Pak se pustil do budování filmové kariéry i přesto, že mu všichni říkali, že z něj s jeho přízvukem a jménem nikdy filmová hvězda nebude.

I v tomto případě se však Arnold dokázal dostat až na úplný vrchol a snímky jako Barbar Conan, Terminátor nebo Komando z něj nakonec udělaly ve své době nejlépe placeného herce v USA. Ani to mu ovšem nestačilo a po úspěchu ve dvou zcela odlišných branžích dosáhl dalšího, tentokrát v politice, když se stal guvernérem amerického státu Kalifornie.

V roce 2013 Arnold Schwarzenegger navštívil i Prahu:

Celoživotní slabost pro ženy

Ani seznam Schwarzeneggerových partnerek či milenek není zrovna krátký. Některé jeho dřívější přítelkyně mimo jiné vypověděly, že s ním vedly i otevřený vztah, v němž měl „volné pole působnosti“ a mohl mít i jiné ženy. V jednu dobu měl dokonce poměr s hospodyní své rodiny, zatímco byl stále ženatý.

A právě tato událost je v celém jeho životě pravděpodobně jediným opravdovým skandálem v plném rozsahu, který mohl všechny jeho úžasné kariéry jako lusknutím prstu ukončit. Jenže se tak nestalo, Arnold Schwarzenegger dnes stále platí za jednu z nejpopulárnějších celebrit na světě a Hollywood mu i na stará kolena na stůl servíruje více než zajímavé filmové role.

Schwarzeneggerova milenka porodila pár dní po manželce

Ke zmíněnému skandálu došlo v době trvání nejdelšího vztahu, jaký Schwarzenegger ve svém životě měl. Šlo o 25 let dlouhé manželství s televizní novinářkou Mariou Shriver, jejíž matka byla sestrou amerického prezidenta Johna F. Kennedyho. Pár spolu má čtyři děti a celou veřejnost zaskočilo, když se Maria v květnu 2011 náhle odstěhovala z jejich společného domova a oznámila, že manžela opouští.

Jen o pár dní později se v tisku objevila informace, že Schwarzenegger má více než 14 let starého utajeného syna se ženou, která u rodiny pracovala jako chůva. Ve svém vyjádření pro Times Schwarzenegger vysvětlil, že když oficiálně ukončil svůj mandát kalifornského guvernéra, rozhodl se ženě přiznat svou nevěru, k níž došlo před více než 10 lety. Zatajil však, že šel s pravdou ven až poté, co jej sama manželka konfrontovala s tím, že mu na nevěru i nemanželského syna přišla a potvrdila jí to i zmíněná chůva Mildred Patricia Baena.

Tím však to nejhorší pro Schwarzeneggera neskončilo. Začaly se totiž objevovat další detaily jeho nevěry. Mimo jiné skutečnost, že Mildred byla těhotná, už když pro jeho rodinu pracovala, nebo že se její syn narodil jen několik dní poté, co Maria Shriver porodila jedno ze svých dětí. Obě ženy tak byly těhotné ve stejnou dobu a jejich potomci byli rovněž počati v přibližně shodný čas.

Další odhalené poměry a 10 let trvající rozvod

Po odhalení skandálu se navíc objevila dánsko-italská herečka Brigitte Nielsen, která oznámila, že měla se Schwarzeneggerem poměr během natáčení filmu Rudá Sonja (1985), tedy v době, kdy již byl čerstvě ve vztahu s Marií. Arnold se později k této nevěře také přiznal.

V otevřeném rozhovoru pro pořad 60 Minutes Schwarzenegger v roce 2012 řekl, že se své ženě mnohokrát za své chování omluvil a doufá v návrat do společného vztahu. „Vždy jsem ji miloval, od první chvíle, kdy jsme se setkali. Vždy byla úžasnou ženou, manželkou, přítelem, milenkou, vším. Takže si něco takového rozhodně nezasloužila a já se za to, co jsem udělal, cítím hrozně,“ kál se za své přešlapy.

Rozvodové řízení manželů bylo komplikované a definitivně bylo ukončeno až v loňském roce, tedy deset let od jejich rozchodu. Hlavní spor vedli o to, jak velkou část Schwarzeneggerova jmění by jeho exmanželka měla dostat. V červnu 2022 porota rozhodla, že Maria Shriver má nárok na polovinu exmanželových úspor, které si vydělal v letech 1986 až 2011, včetně penze.

Arnold měl štěstí na dobu, kdy se nevěry dopustil

To může být pro rozpočet hvězdy kulturistiky, filmu i politiky nepříjemná rána. Pokud by se však Schwarzeneggerovi něco podobného stalo dnes, a ne před více než deseti lety, byl by to téměř určitě jeho konec.

Amerika má za sebou skandál gigantických rozměrů jménem Me too a dnes zde ve velkém frčí takzvaná „kultura rušení“ neboli cancel culture. To znamená, že zpravidla stačí jeden jediný „nemorální“ přešlap (nemusí být vůbec aktuální, stačí, když vyplave na povrch něco z vaší minulosti) a rázem celebrita přichází o práci, spolupráce, fanoušky a je de facto vyloučena ze společnosti.

Za takovouto amorální nevěru přímo pod nosem své manželky a dětí by mu to tak dnes extrémně prudérní Američané pořádně spočítali. Žádné další filmové role, žádný prostor na veřejnosti, žádná pozvání na honosné akce, žádné zmínky v médiích ani jinde ve veřejném prostoru.

Schwarzenegger však nakonec svůj skandál dokázal ustát až do té míry, že už dnes tento jeho přešlap nikoho nezajímá. A co víc, jeho popularita, zdá se, neutrpěla žádnou velkou ránu. Důkazem budiž například jeho vyjádření k vypuknutí války na Ukrajině, které jen na jeho Instagramu (kde má přes 22,5 milionu sledujících) vidělo přes sedm milionů lidí, další miliony zhlédnutí nasbíralo na jiných kanálech.

Arnold je zkrátka i v 75 stále pojem a při vyslovení jeho jména si každý ihned vzpomene na neuvěřitelného svalovce, Terminátora, nezaměnitelný přízvuk a mimořádně úspěšnou celebritu. Až poté na nevěru a nějaký ten skandál. O tom, že jeho slabost pro ženy jej doposud neopustila, svědčí i jeho výrazně mladší přítelkyně Heather Milligan (47), se kterou tvoří šťastný pár už od roku 2013.

Sdílejte článek
Štítky nevěra rodina film život narozeniny Hollywood Arnold Schwarzenegger Terminátor herec skandál kulturistika Maria Shriver Mildred Patricia Baena

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.