Sebastian podává nechlazený tatarák z nekvalitního masa. Soutěžící se bojí otravy

Milovník česneku - Prostřeno! S28 (43)

Středeční hostitel Sebastian z Prahy poprosil soupeře, aby přišli oblečení jako na maturitní ples. Jako zábavu přivede psa a vyděsí hosty nevychlazeným tatarákem. Co všechno o sobě prozradí a jak se hosté projeví?

Kuchařská soutěž se tento týden odehrává v Praze a středních Čechách. Středeční hostitel Sebastian se narodil v Drážďanech, kde žil do čtyř let. Jeho táta utekl v roce 1982 do Německa. Po revoluci si našel v Čechách hostitelovu mámu a odstěhovali se společně do Drážďan. Poté se rodiče rozvedli a on se s mámou odstěhoval do Prahy. Vyrůstal v bytě, ve kterém bude vařit. Sám ovšem studuje a žije v Brně. Sám sebe popisuje jako egocentrického chaotika, který by byl jednou rád kreativním producentem.

Podle menu soupeři usoudí, že Sebastian umí vařit. Připadá jim náročné. Jako předkrm se bude podávat guacamole, rajčatová salsa, zakysaná smetana s čedarem, to vše s domácími tortillovými chipsy. Dále pak francouzská cibulačka, tatarský biftek a jeho vegetariánská verze, na závěr pak piškotový dort s ovocem. Sebastian je milovník výrazných chutí, a tak nebude šetřit česnekem a chilli. To ovšem nedělá dobře Aničce, která má různá dietní omezení ze zdravotních důvodů.

Podívejte se, jak se bude hostům líbit zašedlé syrové maso:

Povinný soucit s nemocnou soupeřkou?

Jelikož je hostitelův byt opravdu malý, nedá dohromady pět židlí a všichni se budou muset vměstnat ke dvěma menším stolkům. Chilli v předkrmu přebije chuť ostatních surovin, cibulová polévka bude mít docela úspěch. Jen bude trochu studená. Všechny překvapí, že jednou z ingrediencí bylo krabicové víno. Zlatý hřeb večera, na který se všichni těšili, bude hovězí tatarák. Sebastian si nedal záležet při výběru masa a použil klasické mleté z plastové vaničky, které je vhodné spíše na vaření a pečení. Na chuti to bude znát. Navíc hostitel nestihne vegetariánskou verzi. Syrové maso nebude vychlazené, bude mít zašedlou barvu a Ariana doufá, že nestráví noc na záchodě, což už se v soutěži nedávno stalo. Jakub se zeptá Aničky, jestli může jíst tatarák. Ona odvětí, že nemůže, ale i tak si dá.

„Anička zas měla nějaký problémy s jídlem, to mi jí bylo trošku líto, že to musela přiznat a my jsme museli soucítit,“ hodnotí Jakub. Vysvětlí ostatním, že její tělo kvůli diabetu zpracovává potraviny jinak. „Byla jsem trošku zklamaná. Teplo a hovězí maso nejde dohromady,“ myslí si Anička. Karolína by chtěla kvalitnější maso. Jako zábavu přivede Sebastian do místnosti psa. Soutěžící mu budou házet pamlsky, pohladí ho, ale budou mít pocit, že si se zábavou nedal velkou práci. Dezert pak dá hostitel doprostřed stolu, protože na talíři později bude vypadat docela nevábně. Piškoty se smetanou a ovocem naštěstí nebudou žádný propadák. Projeví se ve středu nějaký taktik, nebo jsou všichni opravdu takoví kamarádi, jak se prezentují?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.