Životní styl

13. července 2024 09:00

Michaela Vlčková

Plus size cestovatelka radí, jak si zařídit pohodlí. Dostává i sedadlo v letadle zdarma

Influencerka Victoria Voos (33) rozdává na sociální síti Instagram cestovatelské rady, jak si jako plus size žena zpříjemnit cestování. Prozradila například, jak si lidé nadměrných velikostí mohou obstarat v letadle sedadlo navíc zcela zdarma. Zastává názoru, že korpulentní lidé mají stejný nárok na pohodlí jako ostatní.

„Cestování do a z destinací může být nepříjemné, zejména při letu,“ uvedla influencerka ze San Diega v Kalifornii podle serveru The Sun.

Čtěte také: Linda Evangelista o hladovění: Pila jsem jen vodu se solí a zbožňovala jsem to

Voos se během let naučila žít s posměšky od lidí kvůli své váze, pro své pohodlí se ale snaží udělat maximum. „Nemůžu nic udělat s tím, že mě lidé odsuzují, ale můžu udělat něco pro to, abych se cítila co nejpohodlněji,“ vysvětlila Voos, která se na Instagramu prezentuje jako módní bloggerka nadměrné velikosti.

Ostatním lidem, kteří jsou korpulentní jako ona, radí, jak si ono nepříjemné cestování udělat pohodlnější. Důležité podle ní například je, ujistit se, že v restauraci, kterou plánují její sledující navštívit, mají židle bez područek. „To si obvykle mohu ověřit předem,“ podotkla.

Victoria se zkrátka nebojí projevit svůj názor a když je potřeba, požádá, aby se jí kvůli její váze přizpůsobili. Když to nejde, najde si jiné místo, kde povečeří.

Podle instagramerky Victorie Voos je také důležité, aby všichni pasažéři na palubě letadla měli stejné pohodlí. „Svým způsobem jde o úroveň sebevědomí při sebeobhajobě, což může vyžadovat určitou praxi. Myslím, že každý si zaslouží pohodlně sedět, a co je na tom špatného, když si řeknete o další sedačku, když ji potřebujete?“ dušovala se influencerka.

Voos, kterou na sociální platformě Instagram sleduje téměř 50 tisíc lidí, často cestuje se svým manželem Coreym. Sledujícím zdůraznila, že při cestování je podstatné mít s sebou parťáka, vedle něhož se cítíte dobře.

Upozornila, že některé aerolinky mají politiku pro zákazníky větších velikostí, což přináší velkou výhodu. „Když cestujete se Southwest jako zákazník větší velikosti, dostanete zdarma extra sedadlo kvůli pohodlí a bezpečnosti,“ vysvětlila. „Nemluvě o pohodlí a bezpečnosti osoby, která by seděla vedle vás,“ pokračovala s tím, že je to výhodná situace pro všechny strany.

„Nákup dodatečných sedadel nám umožňuje adekvátně plánovat počet obsazených sedadel na palubě. Také nám to pomáhá zajistit, že můžeme usadit všechny zákazníky, kteří si zakoupili letenku, a vyhnout se požadování zákazníků, aby se vzdali svých sedadel kvůli pohodlí korpulentních lidí,“ uvádí letecká společnost Southwest Airlines na svém oficiálním webu.

Mohlo by vás zajímat: 5 tipů pro plnoštíhlé ženy. Zapomeňte na oversize modely a zvolte výrazné doplňky

Všechny cestovatelské tipy vychází z osobní zkušenosti Victorie. Ta se také netají tím, že během dovolené se ráda naloží do vany. To ale může představovat problém, protože najít vanu, do které by se vešla, bývá obtížné. „Zjistila jsem, že když cestuji do Las Vegas a dostanu pokoj s vanou, téměř vždy se do ní vejdu, což mi přináší velkou radost,“ poradila svým fanouškům.

Nejoblíbenější destinací Čechů bylo Chorvatsko, lákala i exotika. Kam lze nově létat přímo?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.