Sestra Romana Vojtka po smrti rodičů odešla do Bolívie. Šije tam svatební šaty

Dita Vojtková v Show Jana Krause

Edita Vojtková (49) do oblíbené talkshow Jana Krause zavítala až z daleké jihoamerické Bolívie, kde žije téměř 30 let. Stala se tam známou módní návrhářkou, učitelkou jógy a podnikatelkou. Sestra herce Romana Vojtka (52) prozradila, jak se v Jižní Americe ocitla i proč se tam rozhodla zůstat natrvalo.

Edita Vojtková usedla do legendární červené pohovky v nepřehlédnutelném pestrobarevném outfitu, který si sama navrhla a jenž je ušitý z látky podle návrhu známého bolivijského malíře jménem Roberto Mamani Mamani.

Čtěte také: Roman Vojtek má 50: V dětství přišel o rodiče, první láskou byla Daniela Šinkorová

Edita do zahraniční odešla po smrti rodičů

Moderátor hned zkraje show o Editě prozradil, že je mladší sestrou herce Romana Vojtka a že její odchod do zahraničí byl tak trochu únikem před realitou, kdy sourozenci přišli předčasně o oba rodiče. „Bylo to takové pálení mostů,“ prozradila Edita a předala Janu Krausovi jako dárek svoji autobiografickou knihu Den, kdy jsem se poznala.

Kromě Edity Vojtkové se v talkshow představil herec Jan Cina.

„To je ten můj příběh, ale je to napsané tak, že si čtenář uvědomí, že úplně všichni máme náš vlastní příběh,“ dodala. Do Jižní Ameriky odcestovala, když jí bylo 19 let, a přestože původní plán byl zůstat tam půl roku, podvědomě prý už tehdy tušila, že tam zůstane.

Jakmile odešla do Bolívie, začala podnikat

„Prodala jsem svůj byt, darovala jsem kočku i psa,“ zavzpomínala. Ovšem vzala si s sebou svůj šicí stroj a hned se pustila do podnikání. Nyní má úspěšný módní salon a specializuje se hlavně na svatební šaty. „V Bolívii to mám strašně ráda, zvykla jsem si,“ svěřila se.

Přečtěte si: Roman Vojtek ji opustil před porodem. Ten hnus by člověka vnitřně zabil, říká Tereza

„Vždycky když se někdo někam přestěhuje, říkám, že si musí zvyknout na to prostředí, že to nemůže pořád nějak srovnávat,“ objasnila s tím, že pro ni na začátku bylo vůbec nejtěžší zvládnout jazyk. „Opravdu jsem vůbec nic neuměla a na základní škole mi navíc pořád tvrdili, že nejsem dobrá na jazyky, takže jsem si myslela, že se to v životě nenaučím,“ uvedla.

A v čem se liší bolivijské ženy od těch českých? „Mají všechno rády takové víc načančané,“ má Edita ihned jasno. A také prý pokaždé smlouvají o ceně. „Já už teď taky smlouvám,“ prozradila na závěr Show Jana Krause, kterou můžete sledovat každou středu ve 21:40 na Primě.

Podívejte se na reportáž z Bolívie:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 21. 5. 2024

Jste vstřícní, Berani, ale ve vztazích si často pletete pomáhání s výchovou. Máte tendenci se hodně obětovat. Dnes se možná naučíte říkat ne, když budete mít pocit, že váš partner překročil hranice toho, co mu můžete dát. Pokud to uděláte, možná znovu objevíte něco podstatného, co jste možná cestou ztratili – své ego.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.