16. března 2018 06:00
Martina ČerňanskáRecept na víkend: Kakaové makronky s kokosem
Tyto sladké jednohubky jsou bezlepkové a neobsahují rafinovaný cukr, vejce ani mouku a přitom mají neuvěřitelně bohatou chuť, jsou lahodně sladké a uspokojí i tu největší chuť na něco dobrého.
A protože hlavní přísady spočítáte na prstech jedné ruky, je to ten nejjednodušší recept na kokosové makronky, na jaký můžete narazit.
Suroviny na 24 kusů:
- 200g (2 a ¼ až 3 šálky, podle značky) neslazeného drceného sušeného kokosu - ¼ šálku neslazeného kakaového prášku - ¼ lžičky jemné mořské soli - ½ šálku javorového sirupu - 2 lžíce panenského kokosového oleje, rozpuštěného - 2 lžičky vanilkového výtažku
Postup:
1. Troubu předehřejte na 160 °C. Plech vyložte papírem na pečení.
2. V kuchyňském robotu nebo vysokorychlostním mixéru rozmixujte kokos na konzistenci hrubého písku. Přendejte do velké míchací misky a vmíchejte kakaový prášek a sůl. Přidejte javorový sirup, olej a vanilku a míchejte, dokud se přísady nespojí.
3. Těsto natlačte do odměrky, která odpovídá objemu velké lžíce, a vyklopte na plech. Takto vytvarované makronky pečte 20 minut – mají být zvenčí křupavé a uvnitř vláčné.
4. Nechte makronky zcela vychladnout a teprve pak je přeneste na talíř nebo uložte do vzduchotěsné nádoby.
Makronky ozdobte tak, že je nahoře přelijete rozpuštěnou čokoládou a posypete trochou drcených pistácií.
Dobrou chuť :)
Autor: Shalane Flanagan, Elyse Kopecky, recept z knihy Běhejte rychle. Jezte pomalu
Inspirujte se i dalšími recepty: