Celebrity

4. ledna 2023 20:20

David Laštovka

Smutný osud herečky Ludmily Roubíkové. Dětí se nedočkala, po smrti ji okradli sousedé

Soukromý život herečky Ludmily Roubíkové, kterou nejvíce proslavila postava věčně nespokojené rekreantky v komedii Homolka a Tobolka, nebyl příliš veselý. Vše, po čem toužila, jí osud nedopřál. Umírala osamělá a v zapomnění. V těchto dnech si připomínáme její nedožité 104. narozeniny.

Ludmila Roubíková zemřela náhle 11. srpna 1991 ve věku 72 let. Příčinou byl infarkt. Žila sama a neměla téměř žádné příbuzné. Nejvíce ji trápilo, že neměla děti, po kterých tolik toužila. Na muže ale štěstí neměla. Se svým prvním a jediným manželem se rozvedla po pár měsících. Byla to pro ni tak trpká zkušenost, že na pánskou společnost od té doby zanevřela a žádného už si k tělu nepustila.

Zatímco před kamerou hrávala nerudné báby, ve skutečnosti byla pravý opak. Měla dobré srdce, pravidelně dávala peníze na charitu, pomáhala chudým a chodila darovat krev. U kolegů díky své láskyplné povaze byla velmi oblíbená. „Byla obrovský lidumil. Nesmírně vstřícná. Když se někdo necítil dobře nebo měl problémy, vždycky se snažila pomoci. Pro druhé by se rozkrájela. Soucítila s nimi,“ prozradila o ní její kolegyně z Divadla E. F. Buriana Miriam Kantorková.

Co odkázala Jaroslavě Obermaierové?

V podobném duchu vzpomíná i herečka Jaroslava Obermaierová. „Okolo Lídy vlastně nebyla ani noha. Byla krátce vdaná, děti neměla, a když chtěla jedno adoptovat, nedovolili jí to, protože byla sama. Kamarádily jsme spolu a navštěvovaly se. Měla moc ráda mého syna. Vozila mu i dárečky, třeba z dovolených, na které jezdila se Sovákovými a Stellou Zázvorkovou. Byla strašně hodná, vlastně úplně jiná, než byla většina jejich rolí,“ přiblížila pro Listy města Most.

Během života Ludmila Roubíková nechtěla nic ponechat náhodě a sepsala závěť. V ní myslela i na Obermaierovou. Vše mělo ale smutnou dohru. „Konec měla takový smutný. Zemřela, a navíc ji okradli sousedé. Když jsme s notářem přišli do jejího bytu, chyběl tam třeba kožich nebo nějaké zlato. Odkázala mi takový malý stoleček se židličkou nebo cibulový servis, ne že bych o něj stála, ale i on zmizel. Chtěli jsme to žalovat, ale v té době, těsně po revoluci, to šlo nějak do ztracena,“ uvedla Jaroslava Obermaierová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.