Celebrity

17. října 2022 11:20

David Laštovka

Smutný osud zesnulé herečky Valentiny Thielové. Vnoučata ji připravila o všechno

Ve věku 89 let zemřela herečka Valentina Thielová. Ztvárnila desítky filmových rolí, mezi nejznámější patřila postava profesorky Boženky v komedii Sněženky a machři. Život se s ní ovšem nemazlil a několikrát si sáhla na pomyslné dno.

Prvním manželem Valentiny Thielové byl básník a spisovatel Vladimír Thiele (†76). Po rozvodu se zamilovala do Arpáda Vilčeka, který měl z prvního manželství dvě děti. Pokoušeli se o společné miminko, nebylo jim ale přáno. „V mládí jsem byla dvakrát mimoděložně těhotná, jednou to měla být dvojčátka. A to bylo v době, kdy nebyly ultrazvuky, takže mě kuchali jako slepici. Šlo mi o život. Poprvé, když mi bylo 28 let, a podruhé ve 31 letech,“ svěřila se před časem herečka v rozhovoru pro deník Aha!

Uvažovala i o adopci, což se doma nesetkalo s pochopením. „Já jsem chtěla, ale můj muž nechtěl cizí,“ vysvětlovala Thielová. S dětmi svého manžela neměla zrovna nejlepší vztahy. „Ony byly na Slovensku. Ale 19 let jsme na ně platili, to jo. Někdy napsaly nebo zavolaly, ale čím byly starší, kontakt se omezoval. Kašlaly na svého tátu. A když měl syn padesáté narozeniny, manžela pozval. I když na tom byl zdravotně špatně, moc se těšil a koupil si jízdenku. Jenže syn mu nakonec řekl, že se to nehodí. Můj muž se kvůli tomu opravdu trápil. Rok nato syn dostal infarkt a zemřel,“ prozradila herečka.

Další hvězda Sněženek a machrů Václav Kopta promluvil o hádkách s manželkou:

Vnoučatům svého muže vyplatila přes milion

Problém nastal i v době, kdy se stala vdovou. „Když můj muž zemřel, přijela jeho dcera s manželem. Syn měl dítě a dcera také. Tihle dědili. My jsme neměli závěť. Musela jsem dokonce do bytu pozvat odhadce a vyplatit je. Řekla jsem jim, ať si vezmou, co chtějí. Oni jsou přitom dobře situovaní a její manžel – pro mě cizí chlap – mi řekl: ‚Život máš za sebou, tak všechno prodej a jdi do domova důchodců.‘ Oni si mysleli, že mám snad někde zakopané zlaté cihly. Vyplatila jsem vše, co jsem s manželem za celý život naspořila – přes milion a půl to bylo určitě – a zůstala jsem úplně plonk,“ vylíčila Thielová.

Přes to všechno se život snažila brát s úsměvem a nadhledem. „Najednou zjistíte, že jste starý člověk, nesmíte se z toho zkroutit. Musíte myslet optimisticky. Spousta lidí je na tom hůř. Důležité je nebýt zbytečný,“ uzavřela herečka.

Sdílejte článek
Štítky rodina manželé partner vnoučata úmrtí herec herečka děti Sněženky a machři Vladimír Thiele Valentina Thielová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.