Celebrity

Aktualizováno 25. dubna 2024 12:15

Tomáš Durčák

Pohřeb Josefa Laufera byl soukromý. Dorazili Troška, Machálková nebo Soukup

Poslední rozloučení s legendárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem se uskutečnilo ve čtvrtek 25. dubna pouze v úzkém kruhu rodiny a nejbližších přátel neveřejnou formou. Pro fanoušky z řad veřejnosti bylo zřízeno pietní místo v pasáži pražského Divadla Broadway, pro nějž krátce před operací Laufer s kamarádem dopsal svůj poslední muzikál.

Nejbližší příbuzní a přátelé se s Josefem Lauferem rozloučili na smutečním obřadu, který se od 11:15 konal v motolském krematoriu. Mezi hosty nechyběli třeba herec Jan Kuželka, zpěvačka Vlasta Kahovcová, hudební skladatel Ondřej Soukup s partnerkou Luciou Šoralovou, moderátor Petr Salava nebo zpěvačka Leona Machálková.

S Lauferem se přišli rozloučit také kolegové z Divadla Broadway Zdeněk Hrubý a Rudolf Kubík nebo očividně zdrcený režisér Zdeněk Troška. Mezi dalšími dorazili zpěvačka Yvetta Blanarovičová s Hanou Čížkovou nebo herci Ivan Vyskočil a Pavel Nový.

Zdeněk Troška po Lauferově smrti uvedl, že podle jeho názoru jej rodina měla nechat v klidu zemřít dříve. „Upřímně si myslím, že ho měli odpojit už dávno, protože se ani nečekalo, že by se uzdravil,“ uvedl známý režisér s tím, že smrt byla podle něj pro herce vysvobozením. „Josef Laufer byl vstřícný, lidský, pohodový a šarmantní. Neznám nikoho, kdo by ho neměl rád. On sám nikoho nepomlouval, nikdy se o nikom blbě nevyjádřil. Byl to španělský grand,“ dodal Troška.

U smuteční síně bylo k nahlédnutí také Lauferovo parte, které rodina dosud nikde nezveřejnila a podle všeho ho obdrželi jen lidé pozvaní na pohřeb. „Život může být nádherný, když se nebojíte... Everyday Holiday,“ hlásal citát v jeho záhlaví.

Josef Laufer zemřel 21. dubna po čtyřech letech, které strávil v umělém spánku. Při zdánlivě běžném zákroku – operace srdeční chlopně – totiž došlo ke komplikacím, kvůli nimž se herec z narkózy už nikdy neprobral. Jak popsala jeho dcera Ester, Laufer upadl na poslední roky svého života do vegetativního stavu, avšak nemusel být na přístrojích.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 5. 5. 2024

Vaše intuice je na vysoké úrovni, Berani, ale možná nejste schopni pochopit, jaké psychické vjemy dostáváte. Emoce, obrazy a symboly, které zachytíte od druhých a z astrální roviny, mohou být nejasné a snadno si je vyložíte špatně. Mohou však být důležité. Zapište si je a podívejte se na ně třeba za den. Pak byste jim měli být schopni porozumět.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.