Taktik Robert doplatí na své věčné rýpání. Co všechno mu hosté u stolu vyčtou?

Prostřeno! S27 (45) – Kritika

Pátečního vaření se v soutěži amatérských kuchařů z Moravskoslezského kraje ujme hostitel Robert. Pětačtyřicetiletý dělník bydlí v domě se zahradnictvím, ve kterém i pracuje. Do pořadu jej přihlásili kamarádi z hospody, protože umí dobře vařit. Jídlo ale nebude jediná věc, která bude pro hosty důležitá.

Robert, který se postaví k plotně v pátek, staví s přítelkyní dům. A tak by případná výhra padla na beton. Podávat bude domácí paštiku s pečivem, krémovou polévku z pečeného česneku se slaninou a krutony, hovězí líčka na červeném víně se šťouchanými brambory a jako dezert bude pečená hruška. Na klasický moučník si totiž Robert netroufá. Hosty po příchodu pozve nejprve na zábavu. Naučí je pracovat s bagrem a budou mít za úkol přenést pneumatiku na určený terč. Poté se přesunou ke stolu. Soutěžící mají Roberta za taktizujícího hráče, proto mu nehodlají dát nic zadarmo. „Můj tip na vítěze? To jsem já,“ věří si hostitel.

Kristýně se nebude líbit prostřený stůl: „Byla tam modrá barva, která je chladná a nehodí se ke stolování.“ Robert hosty překvapí i informací, že bude stavět dům se svou tříměsíční známostí. „Není to moc brzo?“ zeptá se Kristýna. Robert jí vysvětlí, že to není brzo, protože spolu ještě nebydlí. Sestěhují se až do společného domu. Tato neprůstřelná logika soutěžící uzemní a nemají k tomu už co říct.

Robert po tříměsíční známosti staví s přítelkyní dům. Podívejte se na reakci ostatních:

Soutěžící chtějí Robertovi oplatit rýpání

Jak se Robertovi povedlo uvařit? Paštika bude mít u hostů úspěch. Robert jako jediný upekl domácí pečivo a bude na sebe velmi pyšný. Pro ostatní to ale není důležitá věc. Největší radost bude mít hostitel z polévky. Je přesvědčený, že soupeři takovou ještě nejedli. To je sice pravda, ale příliš se jim do chuti netrefí. Pro někoho bude nevýrazná a málo česneková. „Pod krémovou polévkou bych si představoval, že bude hustší,“ hodnotí Roman. Podle něj je v polévce hodně smetany.

Petrovi bude vadit, že je polévka příliš mléčná a není horká. Na hlavní chod si pak hosté chvíli počkají. Podle Jonáše by mohlo být maso méně tučné. Jak se zdá, všichni chtějí hostiteli oplatit jeho rýpání. To si můžete na prima+ připomenout v minulých epizodách Prostřeno!. K dezertu budou mít soutěžící také co říct. „Všechno bylo z obchodu a nedal si s tím moc práce,“ myslí si Kristýna. Při zvedání pokliček tak budou někteří určitě hodně překvapeni.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.