Seriály a filmy

19. června 2024 11:25

Petra Jaroševská

Soutěžící stírají u Petra prach z nábytku. Za díru v kraťasech půjdou body dolů

Kontrola čistoty - Prostřeno! S29 (93)

Středeční vaření v soutěži amatérských kuchařů bude ve studentském bytě u Petra v Brně. Ten nejčastěji připravuje párky v rohlíku a v pořadu je spíš z legrace. V půlce týdne se budou odhalovat charaktery a iluze přátelské partičky se začne pomalu bortit.

Jedenadvacetiletý student Petr pozve amatérské kuchtíky na večeři do Brna. Žije v bytě se spolubydlícími a dle jeho slov potřebuje k životu hlavně toustovač a mikrovlnku. Nejčastěji vaří párky v rohlíku a tousty. Každý víkend jezdí domů k rodičům pro jídlo a už několik měsíců se odhodlává k psaní bakalářské práce. Do Prostřeno! Petra přihlásil kamarád, a ze všeho nejvíc si přeje být svědkem nějaké hádky. V menu slibuje topinku s ricottou a rajčátky, krém z pečené zeleniny, kuřecí ballotine s květákovým pyré a jako dezert pečené hrušky. Polévku ani hlavní chod soutěžící neznají. Když se jim pak Petr svěří, že recepty našel na internetu, jsou k tomu velmi kritičtí.

Na večer se budou všichni těšit, Martin má pocit, že jde mezi partu kamarádů. Vše začne rozpačitým přípitkem. Bílé víno nebude servírované ve správných sklenicích, což hostitel obhajuje tím, že jde o studentský byt. Tomáš si povšimne ještě jiné věci. „Když jsem zahlédl kraťasy, co měl na sobě, všimnul jsem si díry na zadní straně. Budu strhávat body za neslušné oblečení,“ hodnotí Tomáš. Na prima+ se už nyní můžete podívat, jestli svůj slib dodrží. Najdete zde všech pět dílů tohoto týdne.

Hanka má odvařeno, tak je dnes kritičtější. Místo polévky si raději dá víno:

Pedanti na úklid nebo zlí ubožáci?

Hostitel se bude snažit jídlo vyšperkovat hezkým servírováním. Předkrm budou soutěžící chválit, polévka je nezaujme. Je totiž příliš cítit chuť zeleniny a Hanka si myslí, že měl Petr přidat bujon. „Nevadí. Není polívka, dám si víno,“ prohlásí úterní hostitelka, která už má vaření za sebou. Před hlavním chodem se půjde šmejdit. Petr bydlí v pokoji s kamarádem. Soutěžící budou zkoumat sbírku hodinek, zabrnkají na kytaru a Hanka požádá Tomáše, aby udělal kontrolu čistoty. Tomáš přejede rukou po skříni a skutečně tam bude vrstva prachu. „Jelikož jsem na to ujetý, i za to budu strhávat body,“ říká přísně. Hana pak upozorní na pavučiny.

Matyášovi je tohle nepříjemné a soupeře nechápe. „Je extrémně ubohé na něco takového poukazovat,“ poznamená. Ani Martin by prach neřešil a reakce Hanky s Tomášem mu připadá přehnaná. U hlavního chodu budou někteří už hodně rýpat. Matyáš ztratí chuť se s ostatními vůbec bavit. Petr si myslí, že Hanka taktizuje. „Ta to táhla jak Napoleon,“ prohlásí. Budou po dnešku soutěžící ještě přátelé? A kolik dostane Petr bodů? Ohodnoťte vpodvečer jeho vaření v aplikaci a vyhrajte 10 000 korun.

Co vás v aplikaci Prostřeno! nejvíce zajímá a baví? Můžete označit více odpovědí


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.