Celebrity

16. září 2023 06:00

David Laštovka

Stanislavu Hložkovi láska vyšla až napodruhé. Jedno z jeho čtyř dětí zemřelo velmi brzy

Standa Hložek zavzpomínal na první setkání s Hanou Zagorovou

Zpěvák Stanislav Hložek, který 16. září slaví 69. narozeniny, v osmdesátých letech patřil mezi idoly dívek a žen. Díky spolupráci s Karlem Vágnerem, Petrem Kotvaldem a Hanou Zagorovou se stal hvězdou nejen v tehdejším Československu, ale i ve východních zemích, především v Polsku a Bulharsku. Ne vždy byl k němu osud přívětivý.

Stanislav Hložek se poprvé ženil už v devatenácti letech. Ještě před maturitou na stavební průmyslovce se stal otcem dcery Dany, krátce nato pak syna Stanislava. Než se vydal na profesionální hudební dráhu do Prahy do Orchestru Karla Vágnera zpívat s Hanou Zagorovou a Petrem Kotvaldem, už měl rodinu.

Stal se hvězdou, doma ho ovšem skoro neviděli, což se na manželství negativně projevilo. „Rodina dostávala na frak, byl jsem pořád někde v luftu. Děti vyrostly jako z vody, s manželkou nám to přestalo klapat. Říkal jsem ji: ‚Pojďme to řešit, pojďte se mnou do Prahy,' ale žena nechtěla. Odcizili jsme se a přestali si rozumět,“ prozradil Stanislav Hložek v pořadu 13. komnata.

Čtěte také: Smutné tajemství herce Jana Hartla: Manželka mu zemřela, na děti zůstal sám

Druhou manželku poznal díky hudbě

Vzhledem k tomu, že byl odmalička vychováván k tomu, že rodina je základ všeho, rozvádět se nechtěl a kvůli dětem ji hodlal udržet. Osud ale nakonec rozhodl jinak. „Jednou mi volala produkční z jedné umělecké agentury s nabídkou vystoupení. Měla krásný hlas, byla velmi milá a příjemná, říkal jsem si, že to musí být krásná žena. Pak jsem ji potkal osobně a zamiloval se. Bylo to období, kdy mně moje první žena asi podvacáté zase vyhazovala tašky, tak jsem se naštval, vzal si jednu tašku, kytaru a odjel jsem,“ zavzpomínal zpěvák s tím, že se s první manželkou se od té doby nestýká, s dětmi ale ano. Díky nim je už několikanásobným dědečkem. „Jsme velká rodina, a to považuji za velký dar osudu,“ prohlásil zpěvák.

Na svatbě jim svědčila Zagorová s Margitou

Když se s druhou ženou Alenou brali, za svědky jim šla Hana Zagorová se svým manželem Štefanem Margitou (v úvodním videu vzpomíná na zesnulou Hanu Zagorovou). „Za brzkou chvilku jsme čekali miminko. Tak nějak to vyplynulo z té velké lásky, strašně jsme se těšili. Manželka, jako produkční se mnou do poslední chvíle jezdila na všechny akce, bohužel porod přišel dříve a nedopadlo to dobře,“ uvedl s pohnutým hlasem Stanislav. Smrtí vytouženého miminka se jim zhroutil svět. „Byla to obrovská rána, kruté období. Toho trápení bylo ve mně hodně. Nemohl jsem se na nic soustředit, začali mi vadit lidé, potřeboval jsem být sám,“ dodal.

Syn se stal Mužem roku

Za necelé tři roky se jim narodil syn Matyáš a jejich život znovu dostal jiný rozměr. „Nastalo uklidnění, bylo to naše kotě,“ poznamenal nadšeně Hložek, který na svého nejmladšího syna může být pyšný. Matyáš se stal před několika lety Mužem roku, tedy nejkrásnějším Čechem. „Trochu mě svou účastí v této soutěži překvapil, dokonce jsem mu radil, aby se moc nepřeváděl, že by nebylo dobré, kdyby na sebe příliš upozornil. Ještě by si někdo mohl myslet, že měl protekci. Ale pak byl součástí soutěže i rekord o největší počet porotců, tím pádem o protekci nemohla být řeč, protože takřka stovku lidí bych těžko mohl ovlivnit. Byl jsem u toho, synovi jsem pochopitelně fandil, ale byla to jenom epizoda v jeho životě, na které on určitě nestaví, nicméně každé vítězství je příjemné,“ uvedl zpěvák v rozhovoru pro MF DNES.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.