Celebrity

25. února 2023 05:30

Anna Fedorov

Michal Viewegh o nové lásce a krutém osudu: Zasloužil jsem si lekci, ne zničený život

Michal Viewegh v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Slavný spisovatel a autor řady bestsellerů Michal Viewegh (60) prožívá podle svých slov zasloužené štěstí. A to díky Ukrajince Oleně, která u něj bydlí už několik měsíců. V pořadu Povídej popsal, jak se seznámili.

Ukrajinka Olena vstoupila do jeho života poměrně nedávno. „Poznal jsem skvělou ženu, která vrátila radost do mého života,“ přiznal. S Olenou se poznali přes Facebook. Se začátkem války na Ukrajině si totiž slavný spisovatel dal na sociální sítě inzerát, že u sebe ubytuje uprchlíky. Ozvala se mu právě ona. „Osud mi seslal krásnou Ukrajinku, která teď u mě bydlí a máme se rádi. Myslím, že teď prožívám zasloužené štěstí,“ svěřil se Viewegh v pořadu Povídej.

Mohlo by vás zajímat: Už nejsem politik, ale rocker, přiznal Michael Kocáb. Jak to má teď se ženami?

„Dneska žiju velmi dobře a spokojeně. Do života se mi vrátila láska a mám tři úžasné dcery, takže si rozhodně nestěžuji,“ doplnil. Osud přitom uštědřil Michalu Vieweghovi před 11 lety tvrdou ránu. Po prasknutí aorty přišel slavný spisovatel a autor řady bestsellerů o krátkodobou paměť, rozpadla se mu rodina a navíc bojoval s depresemi. „Připadal jsem si ukřivděný,“ přiznal Viewegh. Podle svých slov si rozhodně zasloužil od života drobnou lekci, nikoliv ale „takový pád na dno a zničený život na mnoho let“.

„Kromě toho, že jsem nebyl stoprocentně věrný, jsem se ale choval hezky ke všem přátelům a rodině. Ačkoliv to může znít paradoxně, jsem rodinný typ. Také jsem pracoval pro UNICEF, jezdil do Afriky, dával nemalé částky na charitu a pomáhal lidem. Kdybych si měl nasčítat všechny dobré skutky, myslím, že by to byl poměrně dlouhý seznam. A připadalo mi nefér, že mě osud tak strašlivě ztrestal,“ uvedl autor Románu pro ženy či románu Báječná léta pod psa.

Přečtěte si také slova Menzelové o smrti manžela: Zabrala až antidepresiva. Asi jsem měla vyhledat pomoc

Po letech se mu podařilo dát svůj život zase do kupy a nyní už prý žádnou křivdu vůči osudu necítí. „Už je to dávno pryč a vše je již odpuštěno. Osud mi to v poslední době vrátil v mnoha jiných dobrých věcech. Takže jsme si kvit,“ řekl Viewegh. Celý rozhovor si můžete poslechnout v premiérovém dílu pořadu Povídej v neděli 26. února od 21:25 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.