Celebrity

13. února 2023 19:20

Anna Fedorov

Zdeněk Pohlreich promluvil o rakovině své ženy. Moje role byla zanedbatelná, přiznal

Zdeněk Pohlreich má za sebou poměrně krušné mládí. Chodil prý dost do hospod a nedostal se na střední průmyslovou školu – a právem, svěřil se známý šéfkuchař v pořadu Povídej. Popsal také, jak se vypracoval v eso české gastronomie a promluvil o náročných okamžicích se svou druhou manželkou Zdeňkou. Ta totiž před několika lety prodělala rakovinu, kterou porazila.

Cesta k úspěchu známého kuchaře a moderátora byla trnitá hned od začátku. Po základní škole se nedostal na střední. „Neměl jsem tam co pohledávat. Na strojní průmyslovku jsem se hlásil ze zoufalství, protože ji studoval můj brácha. Nedostal jsem se tam správně, neměl jsem předpoklady, odhadli to,“ zhodnotil v pořadu Povídej.

V mládí se také podle svých slov dost nachodil do hospod. „Teď nechodím někam, kde bych vypil deset piv. Ne že bych to nikdy v životě neudělal, chraň pánbůh. To je ale doba, která je za mnou. Jak jsem začal podnikat, přestal být čas,“ popsal s tím, že nyní navštěvuje nanejvýš své podniky.

Mohlo by vás zajímat: Zavřel podnik kvůli krizi a pak zemřel. Odešel kuchař, před kterým smekl i Pohlreich

Do hospody prý zavítá maximálně jednou za rok – na Vánoce. „To vezmeme z Pohořelce, sejdeme dolů a pokusíme si někde dát od cesty malé pivo. Někam dojdeme, tam si dáme další tři, ale to je tak asi vše,“ dodal s úsměvem známý šéfkuchař.

Promluvil také o nemoci své nynější partnerky Zdeny, která už v době, kdy byl Pohlreich slavný, onemocněla rakovinou. „Dobře to dopadlo. Musím ale říct, že moje role byla naprosto zanedbatelná. Myslím, že si to Zdenička vybojovala celé sama. A musím říct, že jsem byl spíš ten, kdo se snažil držet každodenní rytmus domácnosti,“ řekl s tím, že si ani neumí představit, čím si musela projít.

Mohlo by vás zajímat: Eva Pavlová o rakovině: Trvalo, než jsem se dala psychicky i fyzicky dohromady

O rakovině své partnerky se dozvěděl zrovna po cestě na pracovní akci. „Bylo to šílené. (…) Dělal jsem akci pro děti a asi jsem nebyl úplně dobrá společnost. Paní se mě ptala, co se děje, přestože jsem jí nic neříkal, asi to na mně bylo vidět,“ přiznal.

Zavzpomínal také na život v Austrálii, kam se přestěhoval na dva roky, a to společně se svou první manželkou Naděždou. O tom, jak přesun ovlivnil jejich vztah, však mluvit nechtěl. „Tomu tématu bych se vyhnul, nepřijde mi to fér,“ sdělil stručně. V roce 1993 se však společně vrátili zpátky do Česka.

Coby šéfkuchař Zdeněk Pohlreich pracoval v hotelech Alcron či Marriott. V roce 2007 založil se svým obchodním partnerem Lukášem Koubkem pražský podnik Café Imperial, o rok později restauraci Divinis ve Starém Městě. Televizní diváci Pohlreicha znají především díky mnoha pořadům, ve kterých účinkoval. Mezi ty nejznámější patří Ano, šéfe! či Na nože!

Přiznává, že i jeho samotného překvapuje, jakého úspěchu za ta léta dosáhl. „Říkám si, že na kuchaře z Bubenče to není zlé. Mohlo to dopadnut úplně jinak. Ale holt člověk musí mít v životě nějaké štěstí,“ řekl známý šéfkuchař. Spolu s uznáním získal Pohlreich i velkou popularitu. Ta mu prý ale v životě nijak nevadí. „Miluji svou popularitu. Má to samozřejmě své lepší i horší okamžiky. Pozitiva ale převládají,“ dodal.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.