Celebrity

25. dubna 2024 06:00

Tomáš Durčák

Susan Boyle stále žije v domě, kde vyrostla. I po šedesátce touží po muži a dětech

Style - Susan Boyle

Původem skotská zpěvačka Susan Boyle je dodnes účastnicí jednoho z nejslavnějších castingových vystoupení v historii talentové soutěže Británie má talent. De facto jediná píseň z ní tehdy udělala nejen globální celebritu, ale posléze i milionářku. Její dnešní život se však od toho před slávou a penězi zas tak neliší. V tom dobrém i zlém.

Talentovaná zpěvačka Susan Boyle v roce 2008 díky zmíněné televizní talentové soutěži zažila doslova raketový růst své pěvecké kariéry. Už po prvním roce profesionálního zpívání se z ní díky řadě koncertů i vlastnímu albu stala doživotně zabezpečená multimilionářka. Úspěch však slavila i se svými dalšími alby, kterých dodnes prodala více než 25 milionů.

O Susan Boyle se přesto nikdy nepsalo ve vztahu k jakkoli opulentnímu životu či luxusu. Právě naopak, mimo koncertní pódia se po ní v podstatě vždy slehla zem. Aby také ne, když dodnes žije v domě ve skotském městečku Blackburn, kde jako malá vyrůstala s rodiči a devíti sourozenci. Otec bojoval v druhé světové válce a následně se živil jako horník, matka byla stenotypistkou, tedy zaznamenávala mluvené slovo na psacím stroji.

Když Susan Boyle zažila doslova přes noc příval slávy a posléze i peněz, rozhodla se dříve obecní dům v ani ne šestitisícovém městě koupit a zrenovovat k obrazu svému. Rodiče se bohužel jejího globálního úspěchu nedožili, otec Patrick zemřel v 90. letech a matka Bridget, o niž se Susan celou dobu starala, zemřela pouhý rok před tím, než se dcera odhodlala přihlásit do soutěže Británie má talent.

„Nejlepší je zůstat při zemi a držet se svých kořenů. Udrží vás to nohama na zemi a nemáte pak tendenci prohlašovat veřejně věci, které by člověk spíš říkat neměl,“ citoval rozhovor zpěvačky pro časopis OK! britský deník The Sun. Susan Boyle vnímá své kořeny i dům z dětství jako důležitou součást života, který ji pomáhá připomínat, odkud pochází.

„Tenhle dům má v sobě hromadu historie. Dřív nás tady bylo devět,“ popsala Boyle, která v něm nakonec zůstala zcela sama, když se její sourozenci postupně odstěhovali – většina po svatbě. Té se zatím třiašedesátiletá zpěvačka stále nedočkala, byť najít osudového muže a mít vlastní děti pro ni bylo celoživotním snem.

„Nikdy jsem žádné vlastní (děti)neměla, to mě mrzí asi ze všeho nejvíc. Ale děti všeobecně miluji, vždycky je s nimi zábava,“ svěřila se zpěvačka, která vzhledem ke svému věku zvažuje aspoň adopci, bude-li to možné. „Mám svůj krásný dům, tak proč se o něj s někým nepodělit?“ dodala pro britský deník.

Slavná zpěvačka se po vypuknutí pandemie covidu zcela stáhla z veřejnosti. Až v roce 2023 se vrátila zpět na pódia a při té příležitosti přiznala, že jí zpívat nedovolily vážné zdravotní komplikace. Jako diabetička musela v pandemii udržovat přísnou izolaci, v roce 2022, když už covid polevoval, navíc prodělala mrtvici.

„Tento večer je pro mě o to výjimečnější, že jsem loni v dubnu prodělala mrtvici. Poslední rok jsem neskutečně tvrdě pracovala na tom, aby se mi plně vrátila řeč i zpěv, a to s jediným cílem – abych mohla opět zpívat na pódiu,“ popsala svůj nelehký osud Susan Boyle v loňském roce, když se po letech opět vrátila do už 16. řady Británie má talent, aby zde po 14 letech od svého historického vystoupení opět zazpívala.

Svou Susan Boyle už našlo i Česko Slovensko má talent:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.