Celebrity

22. června 2024 06:30

Vanesa Havlíková

Tajemství Zdeňka Trošky: Nejslavnější pohádky natočil díky krádeži, mamince neustoupil

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (25) - upoutávka

Známý český režisér Zdeněk Troška (71) byl jedním z hostů Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka. Natáčení talk show probíhalo na zámku Sychrov, na kterém shodou okolností vznikla i jedna z nejslavnějších pohádek režiséra. Během rozhovoru přiznal, že v dětství nebyl žádný svatoušek a že z lásky k pohádkám se dokonce dopustil i krádeže.

Možná by to do Zdeňka Trošky jen málokdo řekl, ale v dětství nebyl zrovna bezproblémový. Kromě toho, že na základní škole nepatřil k premiantům, dokonce se dopustil i zločinu. Jak k tomu došlo?

Čtěte také: Michaela Kuklová zavzpomínala na natáčení s Růžičkovou: Krev, modřiny a spousta facek

Klukovská lumpárna

„Ke zločinu se přiznávám. V šesti letech, když jsem byl na pionýrském táboře na Kubově Huti pod Boubínem, kde moje maminka pracovala jako zdravotní sestra a brala nás s bratrem s sebou, jsem si tam v knihovně vypůjčil České pohádky od Drdy, celé dva měsíce je četl, a to pořád dokola. Tak jsem si ji zamiloval, že když jsme skončili pobyt, neměl jsem to srdce knížku vrátit. Strčil jsem si ji do kufříčku a odvezl domů,“ zavzpomínal Troška na klukovskou lumpárnu, která tehdy vyšla najevo.

„Maminka mě seřezala,“ dodal režisér s úsměvem v rozhovoru s Honzou Dědkem v jeho prázdninové talk show. Svůj klukovský lup ovšem již dávno odčinil tím, že podle knížky natočil hned tři úspěšné pohádky – O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Z pekla štěstí a Nejkrásnější hádanku.

Přečtěte si také: O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Růžičková při natáčení zasedla potkana, Kuklové zranili ret

Odlišné představy o budoucím povolání

Co se týče jeho dětství, přiznal, že ho nejvíce ovlivnily tři ženy – maminka a babičky. Ty měly o jeho budoucnosti jasnou představu, v které se však neshodovaly. Jedna z malého Zdeňka chtěla mít učitele, druhá zase faráře. On však měl o svém budoucím povolání jasno již od páté třídy základní školy.

„Rozhodl jsem se, že budu filmovým režisérem – a hotovo. Doma řekli: Malej, blbej, on z toho vyroste. V šesté třídě jsem si ve volyňské knihovně vypůjčil všechny knihy o filmování a ležel jsem v nich. Zároveň jsem si ale uvědomil, že když budu filmovým režisérem, nějaká matika, fyzika, chemie, množiny nebo další takové kraviny… Proč? Na co, když to nikdy nebudu potřebovat? Tak jsem tyhle předměty pustil ze zřetele. Chudák maminka nestačila chodit do sborovny, kde jí dávali najevo, jestli by mě neměla představit psychologovi,“ pobavil svými historkami publikum v 7 pádech Honzy Dědka, které můžete sledovat každé úterý večer na Primě.

V talk show se představila také herečka Michaela Kuklová:

Sdílejte článek
Štítky zločin krádež rozhovor režisér Zdeněk Troška pohádka dětství Michaela Kuklová talk show Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 7. 2024

Jste dynamická osobnost, Berane. Díky dnešní nebeské energii byste se měli snažit nevynakládat energii na nesmyslné rozhovory. Snažte se být trochu pragmatičtější. Velmi pečlivě zvažte případné kompromisy. Pokud budete stát pevně na svém, dosáhnete svých cílů mnohem rychleji.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.