Tereza Maxová našla poslání v charitě. Jeden telefonát do kojeňáků jí změnil život

Tereza Maxová rozhodně patří mezi zvučná jména českého modelingu. Dlouhonohá blondýnka už se ale nyní věnuje především charitativní činnosti. V pomoci ostatním našla životní naplnění. Jak vzpomíná na kariéru modelky?

Tereza Maxová slaví své 52. narozeniny a nutno podotknout, že už řadu let téměř nestárne. Oslnivá kráska s charakteristickými rysy ve tváři dobyla svět modelingu a v devadesátých letech patřila mezi přední české modelky. Kariéru odstartovala rodačka z Pardubic v pouhých sedmnácti letech, kdy odjela do Paříže.

Mohlo by vás zajímat: Padesátnice Tereza Maxová: Rodiče z ní chtěli mít chemičku, dnes je nestárnoucí ikonou

Na modelingový svět vzpomíná s úsměvem. I když byla úspěšná, vydělané peníze se snažila šetřit. „Mně se nechtěly utrácet peníze za limuzínu, když jsem si mohla vzít taxíka za půlku. Měla jsem ráda bleší trhy, ale můj agent říkal, že to ne, že musím mít značkové oblečení, ale jeden kabát stál jako škodovka v Praze, za tři kostýmky byl byt v Praze. Tak jsem vymyslela různé triky, že jsem si koupila ten kabát, ale pod něj jsem si vzala to své apartní oblečení,“ prozradila například v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Bod zlomu

Nějakou dobu žila za velkou louží, žádné bližší vztahy však ve světě módy a reflektorů nenavázala. „Pokud jde o vztahy, vždycky tam byla konkurence, takže člověk neměl moc na čem stavět. A já jsem to na zdraví opravdu odnesla,“ popisovala Maxová.

Čtěte také: Tereza Maxová: Vždy se mi vyplatilo, když jsem vsadila na přirozenost

Najednou se dostavil stesk po domově a ona přehodnotila svůj život. „Najednou jsem zjistila, že nechci být sama v New Yorku, v tom krásném bytě ve West Village, ale že chci domů. A tak jsem jela za mamkou. Za mamkou, která mi udělá vývar a postará se o mě,“ vyprávěla Tereza, která se poté vrátila do své rodné domoviny.

Začátky charitativní činnosti

Modelka po zdravotních komplikacích rozhodla pomáhat druhým. „Nějak jsem zjistila, že člověk může ten svět, který žije, rychle ztratit. V Čechách mě tenkrát nikdo pořádně neznal. Ale já měla finanční prostředky. A když je člověk ‚dole‘, má chuť pomáhat. Nejlépe někomu, kdo má život před sebou. A právě tenkrát jsem našla ve Žlutých stránkách ten kojeňák. A v tu chvíli se mi život změnil,“ vzpomínala Maxová, která v roce 1997 založila Nadaci Terezy Maxové na pomoc dětem.

Rodina a vztahy

Maxová byla nějaký čas vdaná za dánského tenistu Frederika Fetterleina, se kterým má syna Tobiase. Ten pokračuje v máminých šlépějích a také přičichl k modelingu. Mimo to se věnuje studiu archeologie a historie v Anglii.

Druhá svatba proběhla s jejím současným manželem, tureckým podnikatelem Burakem Oymenem, se kterým se seznámila na dovolené v Jihoafrické republice v roce 2006. Dvojice spolu má dvě děti – dceru Mínu a syna Aidena. S nynější láskou je toho pojí hodně společného. „Sdílíme otevřenost, upřímnost, vidět věci z té lepší stránky. Chceme možná i změnit svět v lepší místo. Staráme se o to, co se děje okolo nás, o druhé lidi. Respektujeme se. Dáváme si prostor. Nesnažíme se změnit jeden druhého. Učíme se jeden od druhého, rádi spolu cestujeme a objevujeme svět. Není mezi námi moc rozdílů. Jsme si podobní a v tom, v čem jsme jiní, se doplňujeme,“ prozradila Maxová v rozhovoru pro časopis Vogue.

Tereza Maxová vyrazila na festival do Poděbrad:

Sdílejte článek
Štítky narozeniny vztahy modelka celebrity modeling Tereza Maxová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 10. 5. 2024

Něco, co si dnes přečtete, by mohlo mít dramatický dopad na váš život, Berani. Zvláštní pozornost věnujte psychologii snů. Možná najdete vysvětlení pro opakující se sny. Přesnost popisu by vás mohla zastavit a přimět vás k tomu, abyste si přečetli více. Jste právem zaujati, Berani. Při studiu této konkrétní oblasti se o sobě jistě dozvíte více.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.