Celebrity

4. července 2023 10:05

Zuzana Schneidewind

Tereza Maxová překvapila. Lásku k bleším trhům vyvažovala kostýmky v ceně bytu

7 pádů Honzy Dědka - Tereza Maxová

Tereza Maxová (51) zavzpomínala na začátky kariéry topmodelky, promluvila o nutnosti luxusu v branži, ale i dublérce. V jakých reklamách a proč se záskok využívá?

Tereze Maxové se podařilo to, o čem v 90. letech snila nejedna česká dívka. Společně s Danielou Peštovou či Evou Herzigovou si svým vzhledem a nezbytným talentem prodat šaty nebo kosmetiku  podmanily svět. Kráskám z Východu se skutečně podařilo stát se uznávanými topmodelkami a zařadit se po bok skutečných celebrit. Jak dalece musela rodačka z Pardubic Tereza měnit svůj život a návyky?

„Večírková jsem nikdy moc nebyla. Chtěla jsem si vydělat, zabezpečit rodinu v Čechách a cestovat,“ ohromila s odstupem let Tereza Maxová v rozhovoru s Honzou Dědkem v jeho talkshow. I tak to prý bylo obrovské dobrodružství. Devadesátá léta v modelingu označila za jednu velkou párty, kterou si užila i bez alkoholu. Vyhlášená módní mola, světla reflektorů, sláva ani tučné honoráře nebyly vším. „Člověk se cítil ale hodně osamělý, chyběly mi Čechy. Stala jsem se patriotem. Pro mě všechno, co je české, je dobré,“ zavzpomínala Tereza v 7 pádech Honzy Dědka, které uvidíte v úterý večer na Primě.

Že nejde jen o líbivá slova, doložila Maxová po návratu do Česka. Část vydělaných peněz začala proměňovat v pomoc potřebným. „Měla jsem štěstí, že jsem měla finanční prostředky. Chtěla jsem pomoct někomu, kdo štěstí neměl. Ve Žlutých stránkách jsem našla kojenecký ústav. A v tu chvíli se mi život změnil,“ popsala modelka a patronka nadace TERIBEAR.

Čtěte také, co Tereza Maxová řekla o nemoci: Zjistila jsem, že můžu rychle ztratit svět, který žiju

Kostýmky v ceně bytu a láska k bleším trhům

Hýření a utrácení Maxové nikdy nepřirostly k srdci. „Mně se nechtěly utrácet peníze za limuzínu, když jsem si mohla vzít taxíka za půlku. Měla jsem ráda bleší trhy, ale můj agent říkal, že to ne, že musím mít značkové oblečení, ale jeden kabát stál jako Škodovka v Praze, za tři kostýmky byl byt v Praze,“ popsala realitu, která ji přiměla k pozoruhodné vynalézavosti. „Vymyslela jsem různé triky, že jsem si koupila ten kabát, ale pod něj jsem si vzala to své apartní oblečení,“ objasňila topmodelka.

S odstupem let Tereza Maxová překvapuje laickou veřejnost i zajímavostí ze zákulisí vzniku velkých mezinárodních reklamních kampaní. „Měla jsem dublérku na svícení, ale jen u některých fotografů,“  Dnes se za to peníze neutrácejí. U Karla Lagerfelda jsem měla dublérku na světlo, kdy jsem mohla odpočívat nebo přemýšlet o kreativitě před kamerou. Potom jsem měla dublérku i na natáčení reklamy na parfém Sculpture. Scény ve studiu jsem natočila, ale pak byly scény, kdy jsem měla nahá skočit do vody a plavat v podmořském antickém městě. A to už jsem měla dublérku, a pěknou, takhle dobře jsem nikdy pod vodou nevypadala,“ dodala se smíchem Maxová.

Mohlo by vás také zajímat: Danielu Peštovou štve důraz na vizáž: Proč se talentované ženy musí svlékat?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.