Celebrity

10. března 2023 08:35

Vanesa Havlíková

Eva Herzigová slaví 50. Její půvab okouzlil řadu mužů, získala i srdce oscarového herce

Úspěšná česká kráska a trojnásobná maminka, která prorazila ve světovém modelingu, po celý svůj život zastává přirozenou krásu. Právě díky jejímu půvabu se jí jako jedné z mála v tomto oboru podařilo uspět ve světě. Přestože dnes slaví půl století na světě, jen málokdo by jí tento věk hádal Jaké jsou hlavní životní milníky této krásky?

V České republice máme jen málo modelek, kterým se podařilo prorazit ve světě a uspět mezi velkou konkurencí. Právě Eva Herzigová patří ale mezi ty, kterým se to povedlo. Během svého modelingového působení sbírala jeden úspěch za druhým.

Z Litvínova do Paříže

Kráska s blonďatými vlasy a modrýma pronikavýma očima se narodila v Litvínově a od dětství měla ráda sport. Několik let se věnovala gymnastice a košíkové, ale osud ji nakonec zavál do světa modelingu. V šestnácti letech se Eva na popud kamarádky přihlásila do modelingové soutěže. I když se jí zprvu nechtělo, soutěž ke svému překvapení vyhrála.

Díky Miladě Karasové (73), která patří k legendám českého modelingu a v tu dobu byla i naší nejúspěšnější hledačkou talentů v tomto oboru, Eva Herzigová získala mnoho kontaktů a za modelingem odjela do Paříže.

Mohlo by vás zajímat: Přehlídka Natali Ruden: Zazářily i dámy vyššího věku včetně Milady Karasové

Ozdobila titulní stránky světových magazínů

Přestože neměla moc zkušeností, postupem času získávala nové a nové zakázky a byla čím dál více žádanější. Stala se tváří mnoha módních kampaní, šla nespočet přehlídek a zazářila na nejednom červeném koberci.

Od roku 1994 patřila k naprosté elitě světového modelingu, a to především díky reklamě na spodní prádlo, kdy její fotografie v krajkovém spodním prádle zaujala jako žádná předtím a firmě se ze dne na den zvýšily tržby o téměř padesát procent.

Za svou kariéru Herzigová ozdobila titulní stránky světových módních magazínů, mezi které patřily například Vogue, Elle, Harper’s Bazaar, a dokonce i Playboy. Mimo jiné nafotila také katalog pro Victoria’s Secret či Calvin Klein. Objevila se na přehlídkách pro značky Louis Vuitton, Versace či Emilio Pucci.

Přečtěte si také: Krainová, Bendová či Klum. Známé ženy, které letos slaví 50 a nikdo jim to nevěří

S Evou Herzigovou tehdy odjela za modelingem i Tereza Maxová:

Získala srdce Leonarda DiCapria

Herzigová uspěla ve velkém světě, a tak není divu, že o ni měli zájem i slavní muži. V roce 1998 prožila krátký románek s mladičkým Leonardem DiCapriem, který se v té době stal hvězdou první kategorie díky filmu Titanic. Tehdy měla modelka zlomené srdce z nevydařeného dvouletého manželství s bubeníkem kapely Bon Jovi Tikem Torresem a díky DiCapriovi na své trápení alespoň na chvíli zapomněla.

V roce 2002 se modelka opět zamilovala a po těžkém období, kdy drasticky zhubla, pod očima se jí objevily nehezké kruhy a veřejnost dokonce spekulovala, zda nepropadla drogám, se jí znova objevil úsměv na tváři. Její novou láskou se stal italský obchodník Gregorio Marsiaj, se kterým žije dodnes a má s ním tři syny.

Eva doposud patří k vyhledávaným a velmi žádaným modelkám. Na konci ledna odchodila přehlídku na Fashion weeku v Paříži na počest legendy Thierryho Muglera (†73). Celou show symbolicky zakončila a byla za naprostou hvězdu. Kromě modelingu se trojnásobná maminka věnuje příležitostně i herectví, ale nejvíce času tráví s rodinou.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.