Bradavky odhalují modelky, celebrity i sociální sítě. Odvážný trend dobývá svět

Paris Fashion Week nám opět ukázal krásu, noblesu a jedinečnost módy. Přehlídka Haute couture mimo jiné poodhalila jeden z pokračujících trendů pro rok 2023, a to průsvitné materiály. Blíží se snad revoluce ve vnímání ženského poprsí? Odhalené bradavky možná už brzy uvidíme i na sociálních sítích.

O originální modely nebyla během Pařížského týdne módy nouze. Slavní návrháři se předháněli, kdo vynese ty nejlepší šaty letošní sezony, a že bylo z čeho vybírat. Přehlídka značky La Metamorphose nám představila kolekci jaro/léto. Dominantou byly tenoučké a průhledné látky, které evokovaly dojem lehké pavučinky, jež zahalila téměř nahá těla modelek. Za značkou stojí sesterské duo z Polska. Návrhářky Margaret Szczesna Marek a Ewa Gawkowska mají více než desetiletou praxi v oboru. „Naše značka vznikla z vášně tvořit krásu a z naší vize uchopit ženskost co možná nejpůsobivějším způsobem,“ popisuje ji Ewa Gawkowska.

Odhalené bradavky předvedla také řada známých osobností na Academy Museum Gala.

Designérky nejvíce ovlivnila návštěva Paříže, do které zavítaly ještě jako děti. Město módy je natolik uchvátilo, že se svou vášeň pro kvalitní šaty rozhodly proměnit ve zdroj obživy. Dnes se mohou pyšnit statusem „Haute couture“ tedy vysokou krejčovinou, což je oblečení šité na míru. Pro získání podobného titulu existuje poměrně přísný systém pravidel, které značka musí dodržet.

Inspirací byla noční obloha

Tajemství noční oblohy, hvězdy a světlo v temnotě – to byla inspirace pro tuto jedinečnou módní kolekci. Luxusní modely odrážely propojení dne a noci. Temnota je začátek každého rána, kouzelná zář měsíce a hvězd pak poskytuje oddech po dni plném povinností. Svět potřebuje naději, světlo a lásku. Podobné myšlenky se staly základem pro vznik této unikátní přehlídky.

Krásným příkladem z živočišné říše mohou být světlušky. Malý světélkující noční hmyz je důkazem, že světlo v temnotě má i zde své místo. Den a noc, světlo a temnota provázejí naše životy a formují to, kým jsme. Mezi barvami jednoznačně dominovaly modrá, černá, šedá a tělová.

Celebrity následují módní trendy

O tom, že celebrity sledují aktuální módní trendy, není pochyb. Své o tom vědí i dvojčata Shannon a Shannade Clermontovy, která se nebála vynést extravagantní modely odhalující takřka vše. Tyto americké modelky, návrhářky a televizní ikony dorazily na přehlídky značky Mugle a návrháře Gaurava Gupty ve sladěných modelech, které zcela prosvítaly v oblasti hrudníku. Dvojčata si přelepila pouze bradavky, přesto byl jejich model velice vyzývavý. Průsvitné látky byly v kurzu už minulý rok a letos tomu nebude jinak. V kolekcích značek Balmain, Fendi anebo Burberry se to během přehlídek na sezonu 2023 průhlednými tkaninami jen hemžilo.

Ve zcela průsvitných a zároveň vkusných šatech vyrazila na premiéru nového filmu Bez kalhot: Poslední tanec v Movie Theater na floridské South Beach také herečka Salma Hayek (56). Ve filmu ztvárnila hlavní roli po boku Chaninnga Tatuma (42) alias striptéra Magic Mika.

Jaké další trendy odhalily módní domy pro rok 2023? Podívejte se zde.

Konec bradavkové cenzury?

V souvislosti s bradavkami pro vás máme ještě jednu zajímavou zprávu. Společnost Meta, pod kterou spadají sociální sítě Facebook i Instagram, oznámila poměrně zásadní novinu. Rada pro kontrolu obsahu totiž doporučila odstranit cenzuru kolem dámských bradavek. Lidé na sociálních sítích by tak s fotkami svých těl v této oblasti mohli nakládat dle svého uvážení.

Blíží se revoluce bradavek na internetu?

Doteď podléhaly odhalené dámské bradavky na Facebooku i Instagramu cenzuře, zatímco ty pánské byly brány jako něco, co je normální. Proti tomu dlouhé roky řada osobností bojovala. Jsou toho názoru, že je podobná diskriminace zbytečná a odporuje dnešním progresivním normám. Společnost Meta v tomto směru zatím jednoznačné rozhodnutí neučinila.

Sdílejte článek
Štítky hlavní role film móda celebrita sociální síť cenzura modelky trend oděv bradavky Salma Hayeková bradavka Paris Fashion Week Pařížský týden módy móda 2023 módní domy návrháři FreeTheNipple La Metamorphose Margaret Szczesna Marek a Ewa Gawkowska

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.