Celebrity

24. prosince 2022 10:00

Tomáš Durčák

Filmová hvězda Channing Tatum začínal jako striptér. Nevyhnul se ani drogám

Krušné začátky Channinga Tatuma (42) a jeho cesta k herectví dnes patří k nejpůsobivějším hollywoodským životním příběhům. Proslavil se například v hlavní roli romantického dramatu Navždy spolu po boku Rachel McAdams (44), už potřetí se vrátí také jako Magic Mike ve filmu Bez kalhot.

Každý člověk má nějakou historii, avšak ne každý je ochoten o ní otevřeně mluvit. To rozhodně není případ herce Tatuma, který je ohledně své minulosti spojené se striptýzem i drogami více než otevřený. Dokonce tak otevřený, že své první manželce Jenně Dewan o této minulosti řekl vše na rovinu hned na jejich prvním rande. Několikrát už také zopakoval, že se za tuto část svého mládí rozhodně nestydí.

Channing Tatum má rád tanec dodnes:

Studijní neúspěch, striptýz a drogy

Channing Tatum už od malička tíhnul spíš ke sportu než k učení. Mohl za to i fakt, že mu byla diagnostikována dyslexie a porucha pozornosti s hyperaktivitou (ADHD). Právě díky sportu, konkrétně americkému fotbalu, získal stipendium na vysoké škole, z které však velmi rychle odešel, vrátil se k rodičům na Floridu. Zde si začal hledat jakoukoli práci, aby si vydělal nějaké peníze.

Pracoval třeba jako pokrývač, ale i s tím nakonec skončil a v 19 letech se dal na dráhu striptéra pod jménem „Chan Crawford“. Ve skutečnosti začal v titěrných tangách pro ženy tančit společně s kamarádem, s nímž se rozhodli na nějakou dobu tuhle práci zkusit „jen tak, abychom udělali něco bláznivého, ale pak s tím přestali.“ Zpětně skutečný důvod okomentoval slovy: „Byl jsem prostě mladý, hloupý a jenom chtěl vydělat nějaké peníze.“

A byť se oba plánu drželi a neživili se striptýzem dlouho, budoucí hollywoodská hvězda poznala temnou realitu této branže. Zpětně Tatum prohlásil, že kdyby jeho dnešní fanoušci věděli, jak jeho práce striptéra reálně vypadala, bylo by to pro ně „zkrátka nechutné“.

Channing Tatum si striptýzem a tančením na dámských klínech za noc vydělal 50 až 150 dolarů, tedy zhruba 1–3 tisíce korun, což v jeho věku nebyly malé peníze. Jak ale přiznal, svlékání se před publikem začal velmi rychle nenávidět. A to až do té míry, že se brzy uchýlil k alkoholu i drogám, jen aby sebral odvahu (a ztratil soudnost) vylézt opět na pódium před své publikum.

Modeling, herecká šance a celosvětový úspěch

Šancí na lepší život se pro něj v roce 2000 stala drobná role tanečníka v hudebním klipu Rickyho Martina k písni „She Bangs“. Podařilo se mu zaujmout věhlasné módní značky Armani a Abercrombie & Fitch, pro něž začal pracovat jako model a mohl tak definitivně opustit bezcílný život vysokoškolského odpadlíka.

V roce 2005 získal svou první hereckou roli a během několika let nechal modeling daleko za sebou a začal se věnovat primárně herectví, kde jeho hvězda velmi rychle stoupala. Asi ani v tom nejdivočejším mladistvém snu by jej nikdy nenapadlo, že své zkušenosti se striptýzem někdy smysluplně využije. Nakonec se tak ovšem stalo ve filmu Bez kalhot, do něhož skrz hlavní roli Tatum promítl z velké části právě své striptérské zkušenosti.

Že šlo o komerční úspěch dokazuje fakt, že již v roce 2015 vyšlo pokračování Bez kalhot XXL a už příští rok bychom se měli dočkat třetího dílu s názvem Bez kalhot: Poslední tanec. Channing Tatum je tak dnes bývalý striptér, kterému se však podařilo svou minulost nejenže nechat daleko za sebou, ale ještě na ní výrazně zbohatnout. Dle webu Celebrity Net Worth je jeho dnešní jmění odhadováno na asi 80 milionů dolarů, tedy v přepočtu více než 1,8 miliardy korun.

Pokud vás tenhle životní příběh o cestě nedostudovaného vysokoškoláka přes strip bar a modeling až do nejvyšších pater Hollywoodu zaujal, můžete Channinga Tatuma vidět v povedeném filmu Navždy spolu. Stačí si na Štědrý den ve 22:25 zapnout TV Prima.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.