Celebrity

27. května 2023 07:00

Eliška Reiglová

Tina Turner bydlela v luxusním sídle ve Švýcarsku. Na obřím pozemku stojí deset budov

Dne 24. května 2023 ve věku 83 let ve svém domě ve švýcarském Küsnachtu u Curyšského jezera zemřela legendární zpěvačka Tina Turner. Rocková babička se už v roce 1994 odstěhovala do Švýcarska, kde spokojeně bydlela až do konce života v luxusní vile. Dům v Los Angeles, v němž žila dříve, ponechala minulosti.

Zpěvačka Tina Turner, vlastním jménem Anna Mae Bullock, se narodila v Brownsville v Tennessee a Amerika byla jejím domovem po dlouhou část života. S prvním manželem bydleli v kalifornském Los Angeles v domě, který byl zařízen v kovbojském stylu. Dům z roku 1956 měl čtyři ložnice a pět koupelen, přičemž v jedné z ložnic byla obrovská postel, o níž zpěvačka tvrdila, že byla v domě už při koupi.

Ike Turner byl ke své manželce hrubý, měl násilnické sklony a fyzicky i duševně ji týral. Pro klid své bolavé duše se Tina uchylovala k buddhismu, i dům v LA z části skrýval budhistické prvky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Jaromír Hanzlík

Velké stěhování

Tina Turner se s Amerikou rozloučila před desítkami let, když začala chodit se svým druhým manželem Erwinem Bachem. Když se za něj v červenci 2013 provdala, vzdala se amerického občanství. V Evropě nakonec našla vytoužený klid, který po letech náročného koncertování a složitého soukromého života tolik potřebovala.

Od roku 1998 žila proslulá rocková babička ve vile Algonquin v Küsnachtu na severovýchodním břehu Curyšského jezera. Kromě toho ale vlastnila i komplex v obci Stäfa, který koupila dva roky před smrtí společně s manželem za neuvěřitelných 76 milionů dolarů, což je podle současného kurzu téměř 1,7 miliard korun.

Součástí nádherného komplexu s výhledem na Curyšské jezero je deset historických budov. Areál má rozlohu 24 000 metrů čtverečních a dostatek soukromí zajišťují vzrostlé keře. K pozemku náleží také vlastní potok s molem, jak uvádí magazín People.

Sdílejte článek
Štítky Švýcarsko dům Los Angeles potok Tina Turner Ike Turner Erwin Bach Curyšské jezero

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.