Celebrity

11. června 2023 07:00

Vanesa Havlíková

Tomáš Plekanec o manželství s Lucií Šafářovou: Dost často spolu soupeříme

Tomáš Plekanec v Show Jana Krause

Úspěšný hokejový útočník Tomáš Plekanec (40) je nejen výborným sportovcem, ale snaží se být i co nejlepším otcem. Z předchozího vztahu s Lucií Vondráčkovou (43) má dva syny –⁠ Adama a Matyáše –⁠ a se současnou partnerkou, tenistkou Lucií Šafářovou (36), dceru Leontýnku a syna Olivera. V oblíbené talkshow se rozpovídal o profesním i soukromém životě.

Tomáš Plekanec je špičkový český hokejista, někdejší reprezentant a také hráč Montrealu Canadiens, který v NHL nastoupil přesně v 1001 zápasech. Od doby jeho hokejových začátků se však prý leccos změnilo. „Změnili pravidla a není to, jako to bylo. Je to takové mírnější. Spíš pro mladší hráče,“ zamyslel se zkušený sportovec. Stále ale věří, že mezinárodní výsledky českého hokeje se zase zlepší.

Show Jana Krause se představil š

Důvod letošního debaklu na mistrovství světa spatřuje především v absenci hráčů. „Dřív bylo na finále šedesát hráčů, a když deset nepřijelo, přijelo dalších deset, kteří byli stejně dobří. Teď když nepřijede čtyři pět hráčů, je ta kvalita v českém hokeji strašně znát,“ popsal v Show Jana Krause a dodal, že rozhodně nevidí příčinu neúspěchu ve finském trenérovi, jak někteří kritici naznačují. „Myslím, že je fajn, že se učíme i od jiných států a jiných národností, které hrají celkem dobře. A momentálně asi líp než my,“ zamyslel se.

S manželkou se snaží neustále sportovat

Tomáš ovšem nežije zdaleka jen hokejem. Se svojí ženou, tenistkou Lucií Šafářovou, se věnují různým sportům. „Squash jí moc nejde, ten tolik nehrajeme,“ prozradil

Přečtěte si také: Intimní pohled do rodiny manželů Plekancových: Lucie ukázala, jaký je Tomáš otec

„Dost často spolu soupeříme, snažíme se o všechno stříhat,“ smál se a naznačil rukama kámen, nůžky, papír s tím, že prý poslední dobou nějak nemá formu. „Teď mi to nelepí. Dvakrát jsem prohrál a nebylo to moc dobré. Musel jsem převlíkat plenky i postele. Nebylo to pro mě úplně ideální. To nemám rád,“ svěřil se útočník, který v současnosti hraje, respektive se doslova rve za extraligový klub Rytíři Kladno.

Být trenérem by ho bavilo

Jeho týmovým kolegou je i Jaromír Jágr. „Asi nás to pořád baví,“ komentoval své nasazení v klubu, kterému se až tak nedaří. „Jardu tedy určitě, mě občas. Na druhou stranu Kladno a Třinec jsou v Česku jediné týmy, které vyhrajou poslední zápas v sezoně. To není nikde v Evropě. Třinec vyhraje titul, a tak musí vyhrát poslední zápas. A Kladno, aby se vždycky zachránilo, ho musí vyhrát taky. Takže my furt vyhráváme,“ vysvětlil Plekanec.

Mohlo by vás zajímat: Tomáš Plekanec by své děti nesvěřil Jágrovi. Jaké s manželkou mají plány po kariéře?

A jak se staví k myšlence, že by se stal trenérem? „Zatím hraju. Mám čtyři děti a trénování je časově dost náročné,“ přemýšlel nahlas. Na závěr ale připustil, že by ho tato práce asi velmi bavila. „Momentálně český hokej nemá úplně ideální zvuk. Trošku jsme zaspali ve výchově. Nikdo ale moc neví, v čem konkrétně, takže spíme dál. Zatím,“ dodal na závěr.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.