Česko na grilu: Tortilla s květákovou rýží, glazovanou mrkví, tofu a paprikou
Steaky z tofu podle Martina Svatka - Česko na grilu (5)
Že se dá chutně grilovat i bez masa, ukázal 5. díl show Česko na grilu. Vyzkoušejte recept na tortillu s květákovou rýží, glazovanou mrkví, tofu a paprikou podle soutěžících Rity a Jeany.
Reality show Česko na grilu sledujte každé pondělí večer na Primě nebo na prima+
Tortilla s květákovou rýží, glazovanou mrkví, tofu a paprikou
- květák, nejlépe fialový
- tofu
- papriky
- mrkev
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- citronová šťáva
- mrkev
- pomerančová šťáva
- máslo
- javorový sirup nebo třtinový cukr
- paprika žlutá
Tortilla skvětákovou rýží, glazovanou mrkví, tofu a paprikou Zdroj: FTV Prima
Postup: Květák rozmixujeme na jemnou drť, dáme na pánev osmahnout, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř a kmín. Mrkev očistíme, malé necháme v celku, větší přepůlíme. V malé pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Vaříme, dokud směs nezhoustne.
Mrkev zvolna grilujeme na roštu, každou stranu cca 5 minut. Papriku jen nakrájíme na proužky, osolíme a dáme na rošt. Tofu nakrájíme na proužky, okořeníme a ogrilujeme. Tortillu naplníme květákovou rýží a přidáme další hotové části pokrmu. Pevně zabalíme.
Česneková omáčka
- palice česneku
- olej
- sůl
- pepř
- lístky šalvěje
- voda/vývar
- smetana
- zelený pepř
Postup: Nejprve dáme péct v alobalu neloupanou palici česneku, kterou zakápneme troškou oleje a posypeme solí. Na pánvi rozpustíme máslo, vymačkáme do něj upečený česnek ze slupek, přihodíme pár lístků šalvěje, rozmícháme a přilijeme trochu vody nebo vývaru (cca 2 lžíce). Poté vlijeme smetanu a vsypeme zelený pepř. Provaříme do požadované konzistence a dochutíme solí. Můžeme ještě promixovat, aby byla jemnější.