Toužíte po luxusní kabelce, ale nemůžete si ji dovolit? Víme, kam pro ni zajít!

Sníte o tom, že si pořídíte luxusní módní doplněk z Pařížské ulice, ale nemůžete si dovolit za něj utratit majlant? Díky trendu udržitelné módy jsou nyní na vzestupu butiky s luxusními oděvy z druhé ruky. Kousky od světových návrhářů tam seženete s výraznou slevou, drahé zboží se však v nabídce jen tak neohřeje. Své o tom ví majitelka vinohradského obchodu More Than Fashion Pavlína Kozojedová, která svou vášeň pro módu proměnila v lukrativní byznys.

Začalo to láskou k módě a působením v módním magazínu, pak ale přišel čas na rodinu a mateřská dovolená. Tehdy se zrodil nápad na přeprodej luxusního módního zboží za provizi a z koníčku se stala práce na plný úvazek.

Luxusní zboží za zlomek ceny

„Sukně Dior, jejíž původní cena byla cca devadesát tisíc a u nás byla k sehnání za osm tisíc, byla pryč jen pár chvil od vystavení na našem profilu na Instagramu,“ říká s úsměvem Pavlína, která začala s přeprodejem módního zboží před 12 lety. Jelikož je o luxusní kousky vskutku enormní zájem, mnohdy se stane, že zboží nejde do nabídky ani přes sociální sítě.

Čtěte také: Chcete investovat a nemovitosti ani akcie vás nelákají? Zkuste módu a kabelky

Zákaznice, které mají štěstí a jsou ve správný čas na správném místě, po produktu skočí často hned při jeho vybalení ještě před nafocením. Proto si butik našel mezi módními fajnšmekry takovou oblibu. „Někdy nestačím zboží ani vystavit a už je pryč. I když se nejedná o trendy věc, ale klasiku. Taková bílá košile z hedvábí značky Celine nikdy nevyjde z módy. Ta se prodala za dva a půl tisíce, přitom pořizovací cena může být až 40 tisíc. Kdybych to měla shrnout, největší zájem je právě o klasické kousky v šatníku, které můžete dobře kombinovat, nebo o značky a módní doplňky, které jsou aktuálně v kurzu. To jsou teď nejvíce francouzské značky, jako je Dior, Celine, Cartier, YSL, Chanel nebo Hermés,“ vysvětluje Pavlína Kozojedová.

Například legendární kabelka Birkin od módního domu Hermés se dnes považuje za dobrou investici. Kabelky totiž nejsou tak jednoduše k sehnání. I v oficiálním butiku na ně čekáte třeba rok nebo dva ve frontě, než se na vás dostane řada, a musíte navíc splňovat určitá kritéria pro jejich nákup. Před deseti lety nemohl nikdo tušit, co za poklad ve své skříni ukrývá.

Kabelky jako investice

„Měla jsem na začátku v nabídce kabelku Birkin od mé dobré přítelkyně, takže jsem věděla o původu kabelky a to, že je to originál. Tehdy jsem ji prodávala za 145 tisíc, a dokonce jsem ji posílala poštou zákaznici až do Ostravy. Dnes se takové kabelky prodávají za půl milionu nové, takže kdybych ji prodávala nyní, cena by narostla třeba i o sto tisíc,“ říká Pavlína o svém nejdražším módním doplňku v nabídce.

A právě nabídka ovlivňuje poptávku a naopak. Když máte v šatníku luxusní věc, ale už ji z nějakého důvodu nechcete nosit, můžete ji za provizi poslat dál. „Netajím se tím, že mezi svými zákaznicemi mám manželky miliardářů, které mi luxusní věci dávají k přeprodeji. Vím o původu, nikdy se tak nejedná o falzifikát,“ objasňuje majitelka butiku.

„Moje zákaznice mají dobrý pocit z toho, že se věci nevyhodí a udělají radost zákaznicím, které by si nemohly dovolit koupit drahou módní značku přímo z butiku,“ dodává Pavlína. Její butik vyhledávají i mnohé známé tváře, které si udržitelnou módu oblíbily. Navíc když na veřejnou akci mohou vynést šaty jen jednou, mnohdy se jim nevyplatí nakupovat z drahých butiků šaty od českých i zahraničních módních návrhářů.

Na nabídku luxusního zboží butiku More Than Fashion se podívejte ZDE:

I v second handu lze při troše štěstí najít luxusní designové kousky:

Sdílejte článek
Štítky luxus investice oblečení móda kabelka butik trend kabelky Pavlína Kozojedová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 5. 2024

Berani, budete se muset spolehnout na své analytické schopnosti a pevnou sebekontrolu, abyste se dostali z rozbouřeného moře, ve kterém se dnes nacházíte. A stresu se nevyhnete. Nejhorší nástrahou, která vás čeká v kariéře nebo při studiu, by bylo pochybovat o svých schopnostech. Máte příležitost, abyste si vyzkoušeli svou sebedůvěru. Jen se ujistěte, že obstojíte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.