Celebrity

12. května 2024 11:00

David Laštovka

Oldřich Vízner přišel tragicky o bratry: Jednoho srazilo auto, druhému bouchl vařič a uhořel

Herec Oldřich Vízner, který na začátku května oslavil 77. narozeniny, měl tři bratry, o všechny však bohužel přišel. Dva ze sourozenců zemřeli předčasně a tragicky. Jeden z nich přímo před jeho očima. Děsivý zážitek si v sobě nese celý život.

Víznerův nejstarší bratr Vlastimil se dožil pouhých jedenácti let. Zemřel v roce 1954, když ho při cestě na kole srazil německý nákladní vůz. Po několika dnech v nemocnici následkům zranění podlehl. Předčasně vyhasl život i jeho dalšího sourozence, Vladimíra, který byl kameramanem. Bylo mu pouhých třiačtyřicet let. K tragédii došlo v roce 1983 během jejich společné dovolené na italské Elbě.

Čtěte také: Oldřich Vízner promluvil o Parkinsonově nemoci, s níž bojuje. Nemůžu už hrát, přiznal

Mohlo by vás zajímat: Jana Šulcová si v životě vytrpěla své. Nevěra Víznera, alkohol a zdravotní potíže

Dovolená se změnila v hotové peklo

Když bratři se svými manželkami dorazili na místo, postavili stany a začali připravovat večeři na přenosném vařiči. Po ní si chtěli dopřát kávu. Plynová bomba, kterou se Vladimír chystal použít, mu ovšem bouchla v ruce. Zemřel v nemocnici po šestnácti dnech na následky popálenin. Pro Oldřicha to byl natolik traumatický zážitek, že od té doby začal trpět maniodepresí. „Byla jsem u toho a dokážu to pochopit, jak to muselo s Oldou zamávat. Bylo to opravdu strašné a děsivé,“ prozradila během života redaktorovi webu Prima ženy Víznerova první manželka, herečka Jana Šulcová.

Třetí bratr zemřel jeden den před narozeninami

Před dvěma lety Oldřich Vízner přišel o posledního bratra, herce Jaroslava, který zemřel pouhý jeden den před svými pětaosmdesátými narozeninami. Proslavil se především v šedesátých letech, kdy si zahrál ve více než deseti filmech. Později emigroval do Švýcarska a sešel tak z očí českých diváků.

Oldřich Vízner už více než rok bojuje s Parkinsonovou chorobou, která mu kompletně změnila život. Kvůli nemoci se musel vzdát své herecké kariéry.

Oldřich Vízner se objevil v několika seriálech FTV Prima, například v detektivce Kapitán Exner:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.