Trenér Karel nechá hosty posilovat i při jídle. Věra přizná choutky na výhru

Mozoly - Prostřeno! S29 (10)

Pátečního vaření se ve speciálu kuchařské soutěže s hvězdami reality show ujme Karel Frýd zvaný Plyšák. Kondiční trenér nevaří ani své rodině a je velmi soutěživý. Od dob, kdy se učil kuchařem, uplynulo spoustu let. Nebude mu chybět praxe?

Své soupeře se v pátek pokusí pohostit Karel Frýd. Osmatřicetiletý kondiční trenér žije na vesnici v domě se ženou a dvěma dětmi. Dům je zařízen moderně a Karel si pochvaluje, že má momentálně pro sebe celou ložnici. Žena totiž spí v pokojíčku s malou dcerou. Z postele má Karel výhled přímo na zahradu. Je vyučený kuchař a v reality show byl před 18 lety. Miluje sport a pracuje jako kondiční trenér. Menu, které pro dnešní den vybral, nikdy nevařil. Soutěžící čekají zdravá jídla, ale dočkají se i poctivého steaku a dezertu. Karel připraví pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů na čerstvém domácím chlebu, polévku z červené řepy a fenyklu, trenérův monstrózní flák hovězího masa na šťouchaných brambůrkách a nejlepší palačinky na světě.

Na to, že Karel není zkušený kuchař, mu půjde vše pěkně od ruky. Bude mít čas i na vtipy. „Když pracujete ve fitness, máte puchýře. Nemusíte používat škrabku na brambory. Krásně to bramboru očistí,“ ukazuje svoji metodu Karel. Hosté se nejvíce těší na slibovaný monstrózní flák. Julian doufá, že bude servírováno ve sportovním outfitu. Jak se maso nakonec povede, uvidíte na prima+ a vpodvečer na televizní obrazovce.

Soutěžící už vědí, jak by naložili s výhrou. Kdo ji bude chtít pro sebe?

Věra nebodovala férově a vítězství jí to nepřinese

Karlův večer začne zábavou. Oblékání hasičské uniformy na čas přímo na stanici dobrovolných hasičů bude pro všechny zážitkem. Poté se soutěžící přesunou ke Karlovi domů a dostanou předkrm. Pesto s chlebem bude mít úspěch, stejně tak polévka. Julian nemůže uvěřit, kolik nových chutí tento týden objevil a co všechno dobrovolně jedl. Hostitel přizná, že je vyučený kuchař, ale vůbec nevaří. Kuchyň je doménou jeho ženy. Na hlavní chod dostanou soutěžící speciální příbory ve tvaru činek. Každá váží jeden kilogram a při jídle si tak mohou všichni zaposilovat. Jen Věra si řekne o normální příbor ze zdravotních důvodů.

Po sladké tečce budou soutěžící napjatí, kdo získá výhru. Baví se o tom, co by podnikli s penězi. Podle Simony by měly jít na charitu a ostatní souhlasí. Věra si ale stále myslí na DJ konzoli a chtěla by podpořit vnuka. „Řekla jsem, že bych si přála to taky vyhrát. Z poslední reality show jsem utekla,“ poznamenala. Simona si myslí, že Věra taktizuje, a podle poznámek ostatních v týdnu není sama. Ve čtvrtek Věra dala Julianovi nezaslouženě jeden bod a litovala, že ostatním dala v pondělí a úterý více. Měla ale ve středu lépe uvařit, protože už víme, že na výhru se svým bodovým ziskem nedosáhne. Zachová se v pátek lépe a bude hodnotit Karlovo jídlo spravedlivě?

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima Prostřeno! Karel Frýd Julian Záhorovský prima+ Věra Patt Petr "Pity" Krejczy Simona Míková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.