U Miloše se všemi cloumají emoce kvůli nedorozumění. Pánové se málem pohádají

Kuchařka do sbírky - Prostřeno! S30 (50)

Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Rebelské vitello tonnato Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!

Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pátečního vaření se v souboji o nejlepší menu ujme Miloš Dub. Ten byl při hodnocení soupeřů přísnější, tak od něj čekají jen to nejlepší. Bohužel bude zlobit gril, servis se někomu zdá až příliš cateringový. A jestli je vám Miloš odněkud povědomý, konečně zjistíte, proč.
Tento týden vaří v kuchařské soutěži profesionální kuchaři. V pátek je na řadě caterer a šéfkuchař Miloš Dub. Pozve soupeře do bytu, kde žije s partnerkou a synem. Má sbírku kytar, jezdí na motorce, baví ho airsoft nebo hledá poklady detektorem kovů. Teď ho ale kromě práce zaměstnává rodinný život. Miloš vaří od dětství, a když mu v patnácti rozmluvili vojenskou školu, vyučil se kuchařem.
Speciál Prostřeno! s kuchaři Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Borko BIDLO hotdog Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Z dýně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Býk na víně Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Dezert Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Libor Kovačka Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Čedarové krokety s bazalkovou majonézou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Česnekový krém s bramborovou slámou Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Roastbeef s omáčkou z hrubozrnné hořčice s bramborovým fondánem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pistáciové tiramisu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Vojtěch Kanta Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tlačenka v krabici Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Křenový krém starého havíře Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Tříminutová pizza Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Heřman Gazda Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí Wellington s lanýžovým puré Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Oldřich Holec Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rebelské vitello tonnato Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Kukuřičný krém, restované chorizo a koriandrová gremolata Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Family BBQ – vepřová pluma asian fusion, picanha Argentina, grenaille v ohni, variace listových salátů a omáčky Mojo Rojo a Mojo Verde Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Spálené ovoce, skyr, vanilka, mučenka a sušenkový crumble Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Miloš Dub Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Pařížsko - ostravská čokoládová pěna, vyladěná k dokonalosti (míchaná za úplňku směrem na jih) Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Hovězí tartar s lískovým oříškem, meruňkovým puré, lanýžovou majonézou a naším chlebem z hotelu Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Grilované tygří krevety s cherry rajčaty Datterino, hroznovým vínem a Meunier omáčkou s čerstvým lanýžem Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Rozložené tiramisu s perníkovým mascarpone, švestkami a maková zmrzlina Zdroj: FTV Prima/ Prostřeno!
Na jeho menu se objeví rebelské vitello tonnato, kukuřičný krém s restovaným chorizem, family BBQ – vepřová pluma a picanha Argentina, jako dezert pak spálené ovoce se skyrem. Ostravský Gastrošef některé výrazy z menu ani nezná, přesto věří, že bude vše výborné. Vepřové bude marinované v asijské marinádě, na recept se podívejte na webu Prima Fresh.
Všechno Milošovi půjde od ruky, rozhodne se servírovat jídlo cateringovým stylem. To znamená společný talíř pro všechny a příbory v košíku zvlášť. Jako přípitek bude bylinkový welcome drink, který neosloví Oldu. Telecí maso s tuňákovou majonézou nesklidí ovace. Maso je pěkně měkké, bohužel vše přebíjí chuť ryby s majonézou. To ne každému chutná.
Vojtovi vepřová pluma velmi chutná. Miloš si myslí, že by mohl mít otravu vepřovým:
Libor už se vidí doma v Brně
Na kukuřičnou polévku má každý soutěžící jiný názor. Libor cítí příliš kokosového mléka, Vojtu pálí chorizo, Heřman si myslí, že je polévka moc slaná. Chtějí snad soutěžící oplatit Milošovi, jak hodnotil jejich pokrmy? Při šmejdění Miloš bojuje s grilem, který se nezvládá správně rozpálit. Proto maso dodělá na pánvi, spálené ovoce v dezertu nebude. Heřman najde v knihovně starou kuchařku a zatouží po ní. Strčí si ji pod mikinu a u stolu prosí hostitele, aby mu ji prodal.
V pátek je na všech znát únava a nálada není nejlepší. Libor dopoledne tvrdil, jak se těší domů do Brna. Po předkrmu prohlásí směrem k Heřmanovi: „Už ať jedem dom, že? Ne, Praha je krásná, ale…“ „Praha je krásná, ale vy jste vocasové,“ dořekne Miloš. Toho se chytí Heřman a vyjede na něj. „Ještě jednou to řekneš, tak to bude podruhé!“ Libor si přisadí. Nedovolil by si něco takového o soupeři říct. „Já bych maximálně řekl, že seš strup, ale ocas ne.“ Vysvětlení této urážky uvidíte na prima+ a odpoledne na obrazovkách.
I když se vše po chvíli urovnalo, zdá se, že už si pánové potřebují od sebe odpočinout. A to hostitel věděl, do čeho jde. I když to u stolu nepadne, Miloš vaří v Prostřeno! vlastně už podruhé. Vařil zhruba před dvěma lety ve speciálu za Petra Vojnara. Tam byl samý vtípek a dokonce zpíval. Dívejte se v pátek, kdo nakonec pod pokličkou objeví výhru.
Podívejte se na video, ve kterém Petr zpívá slavný hit Beruška:

Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
